Drama v Plzni: Chovatele v bytě uštkl jedovatý had. Následoval transport vrtulníkem do Prahy

Chovatele v Plzni údajně uštkla zmije nosorohá. (Ilustrační snímek)

Jedovatý had uštknul chovatele v Plzni

Moment hrůzy prožil v sobotu odpoledne chovatel z Plzně, kterého uštkl jedovatý exotický had. Podle informací webu Novinky, který o incidentu informoval, měla na muže zaútočit zmije nosorohá. Chovatel byl následně vrtulníkem transportován do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Údajně mu šlo o život. Incident pro CNN Prima NEWS potvrdila mluvčí policie Eva Červenková.

O tom, že záchranáři zasahovali u uštknutí hadem, informovala mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová. „Muže jsme ošetřili, na místo si nás zavolal sám. Transportovali jsme ho na emergency plzeňské fakultní nemocnice. Dále bylo rozhodnuto, že vzhledem k závažnosti zdravotního stavu bude letecky transportován na specializované pracoviště do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze,“ uvedla pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: V Chorvatsku se přemnožili jedovatí hadi. Zmije útočí na lidi, lezou i do zahrad

Muž měl plaza chovat v bytě, kde byl sám. „O uštknutí chovatele hadem v sobotu v podvečer jsme přijali oznámení. Plaz byl zajištěn, nikomu nebezpečí nehrozí. Policisté se zabývají veškerými okolnostmi,“ sdělila pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Červenková.

Původně se hovořilo o tom, že muže měla uštknout zmije růžkatá, později však Novinky informovaly, že se mělo jednat o zmiji nosorohou žijící v západní a střední Africe.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Medvědi migrují i do Česka, pozor hlavně v Javorníkách, říká expert. Jak se při setkání chovat?

Tagy: