Dramatická honička v Brně: Řidič prchal policistům v protisměru, zastavil ho zátaras

Řidič v protisměru na dálnici

Nebezpečná honička policistů s řidičem, který způsobil dopravní nehodu, skončila divokou jízdou v protisměru. Na dálnici D1 muž hlídkám za žádnou cenu nechtěl zastavit, ke kapitulaci ho přiměl až náraz do policejních aut. Muž se podle mluvčí neorientoval v čase ani prostoru.

Vše začalo dopravní nehodou, kterou řidič způsobil v Brně-Bystrci a od níž ujel. „Policejní hlídka podle informace o směru ujíždění a nalezených zbytků pneumatiky a vrypů na vozovce doslova vystopovala, že po projetí Pisáreckého tunelu najel na dálnici D1 a v pásu na Brno jel v protisměru na Prahu,“ uvedl mluvčí PČR Jihomoravského kraje Pavel Šváb.

Exkluzivní záběry zachycují 34letého řidiče, jak zajíždí do tunelu s poničeným kolem a pokračuje několik set metrů v protisměru. Bylo přitom obrovské štěstí, že bylo půl čtvrté ráno a provoz byl minimální.

Řidič z tunelu najel na dálnici D1 a ujížděl na Prahu zhruba 50kilometrovou rychlostí v protisměru. Policistům se provoz na dálnici naštěstí brzy podařilo zastavit a po chvíli, za použití donucovacích prostředků, zastavili i ujíždějícího šoféra, který jim naboural do aut.

„Muž za volantem se choval zmateně, nereagoval na pokyny a neorientoval se v čase a prostoru. Skončil v péči zdravotníků,“ uvedl dále mluvčí Šváb. Až policejní rozbor krve ukáže, zda v sobě měl omamné látky. „Policisté navíc zjistili, že má zákaz řízení motorových vozidel, a je na něj dokonce vydán příkaz k zatčení,“ dodal Šváb.

Policisté případ vyšetřuji jako trestný čin obecného ohrožení. Zároveň vyzývají svědky, kteří se s autem v protisměru mezi 185. až 190. kilometrem nad ránem potkali, aby se přihlásili na lince 158.

Tagy: