Záběry amerického tanku v akci. Ukrajinci se pochlubili silou pásového kolosu M1 Abrams

Ukrajinci ukázali americký tank M1 Abrams v akci.

Ukrajina ukázala americký tank M1 Abrams v akci

Ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda využívá k zadržování ruského náporu u doněckého Pokrovsku nejmodernější západní těžkou techniku. Zmíněná jednotka sdílela video, na němž je vidět práce posádky amerického tanku M1 Abrams. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Tank americké výroby M1 Abrams v akci na Ukrajině,“ uvedl kyjevský resort obrany na sociální síti X. Na videu je vidět americký obrněnec, jehož posádka se pohybovala v neobydlené oblasti, a to v okolí doněckého Pokrovsku. Záběry mimo jiné zachycují moment, kdy M1 Abrams vypálil z hlavní tankové věže – zřejmě na pozice ruských nepřátel.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rusko ztratilo již 100 elitních tanků T-90M. Podívejte se na sestřih ukrajinské demolice

Video pořídila ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda. „Naše brigáda likviduje ruské magory ve směru na Pokrovsk. Děkujeme ukrajinským operátorům bezpilotních letounů za pořízení kvalitního videa,“ sdělila obávaná vojenská skupina na svém Facebooku.

Na východní straně od Pokrovsku se nyní nachází epicentrum těch vůbec nejkrvavějších bojů na Donbase. Město, v němž ještě před válkou žilo asi 80 tisíc lidí, čelí pravidelným ruským útokům. Ukrajinští vojáci nicméně nedávají agresorovi nic zadarmo a působí mu dennodenně obrovské ztráty.

Ještě letos v zimě k nejtvrdším bojům docházelo v Avdijivce. Bitva o tuto strategickou pevnost trvala dva roky. Rusové ji nakonec obsadili v polovině února.

DALŠÍ VIDEO: Ukrajinské drony decimují okupanty u Doněcku. Rusové tam páchají sebevraždu, tvrdí Kyjev

Tagy:
válka tank tanky Ukrajina USA Rusko Donbas těžká technika Doněcká oblast M1 Abrams Pokrovsk Ukrajinská 47. mechanizovaná brigáda