Bez elektřiny kvůli černým odběratelům. Barák na odstřel, stěžují si nájemníci v Klášterci

Situace v panelovém domě v Klášterci nad Ohří je neúnosná.

Panelák bez elektřiny

Bez elektřiny jsou už několik dní obyvatelé jednoho z panelových domů v Klášterci nad Ohří. Podle nájemníků za to mohou černí odběratelé a následná porucha jističů. Lidé si stěžují, že stav domu je velmi špatný a jeho majitelé situaci neřeší.

Dům, ve kterém by si poklidný život dokázal představit asi málokdo. To, že je momentálně odpojený od dodávek elektřiny, by se skoro dalo považovat za drobnost. Drobnost, která ale život v domě výrazně komplikuje.

„Současná situace je katastrofální. Pořád tu jsou elektrikáři, ve všech stoupačkách proudem teče voda. To je barák, já bych řekl, na odstřel,“ popisoval situaci Miroslav Fait, jeden z nájemníků.

V domě je sedmdesát osm bytů. Ne všechny jsou ale zdevastované. Velká část původních obyvatel už to sice vzdala, někteří nájemníci ale stále zůstávají.

V domě má své rodiče i paní Ingrid. Dlouhou dobu se jim prý v bytě žilo dobře. Situace se začala rychle horšit až s nájemníky, kteří si střechy nad hlavou neváží. Právě oni mají být jednou z příčin dlouhého výpadku proudu. Často prý proud odebírají načerno.

Naděje na zlepšení v nedohlednu

Poničené jističe navíc o víkendu zalila voda z prasklé trubky. Dodavatel elektřiny proto dům odpojil.„Majitel se k tomu staví prostě tak, že nikoho nemá k sehnání, že sem prostě nikdo do tohoto baráku nepojede a že ho to nezajímá,“ popisuje paní Ingrid.

Reportéři CNN Prima NEWS kontaktovali vlastníka celé nemovitosti, ten ale po zjištění, že jde o novináře, hovor ukončil.

Spolumajitel domu se následně ozval SMS zprávou. Situaci prý intenzivně řeší, momentálně prý shání revizního technika. Kdy ale budou mít lidé v domě znovu proud, neupřesnil. Vysvobozením pro nájemníky – tedy alespoň pro ty, kteří platí pravidelně nájem, by mohl být odkup paneláku městem a jeho následná rekonstrukce. Radnice o tom má se současnými majiteli jednat už příští týden.

Tagy: