Dvouleté dítě v USA postřelilo nevlastního otce, ten bojuje o život. Klidná čtvrť je v šoku

Střelná zbraň (Ilustrační foto)

Střelba dvouletého dítěte

Policisté v americkém městě Chesterfield zasahovali u případu dvouletého dítěte se zbraní v ruce. Když se z domu ozvala střelba, na místo ihned dorazili policisté. Chlapec našel zbraň v domě a následně ji namířil na přítele své matky. Ten zůstává v kritickém stavu, píše o tom web ABC8 News.

Poklidnou ulicí Chesterfieldu se rozezněl zvuk policejních sirén. Vyslané jednotky zastavily u domu rodiny, kde našly postřeleného muže v kritickém stavu. Podle matky se vše odehrálo velice rychle, píše web ABC8 News.

ČTĚTE TAKÉ: Chci, abys volil Trumpa, vyzývá falešná Taylor Swiftová. Exprezident sdílel satirické foto

Její přítel byl zrovna na odchodu a na chvíli si na židli odložil zbraň. Jenže dvouletý chlapec ji uviděl, vzal a omylem stiskl spoušť. „Když jsem vešla do domu, seděl tam jako normální dítě. Nebál se, pořád se usmíval,“ popsala rodinná známá Lisa Woodová pro web 12onyourside.com chvíle po střelbě.

Záchranáři zraněného muže přepravili letecky do nemocnice. Jeho zranění jsou ale vážná a zatím není jasné, jestli přežije. Sousedé z jinak klidné čtvrti se shodují na jednom: „Je to naprosto šokující. Něco takového bychom v naší malé komunitě nečekali.“

Podle Woodové šlo o nešťastnou náhodu. Tuto verzi potvrdila i policie. „Dítě omylem vystřelilo, střela zasáhla opodál stojícího muže,“ uvedl muž zákona pro americká média.

Sousedé vypověděli, že i oni vlastní zbraně, ovšem mají je bezpečně uložené v sejfu. Podobné případy, kdy se pistole dostane dítěti do rukou, se totiž ve Spojených státech stávají několikrát do roka.

Minulý týden sám sebe postřelil tříletý chlapec z New Jersey, který doma našel ležet zbraň, píše web NBC News. S dvěma dalšími dětmi si ji začal prohlížet, když pistole vystřelila a vážně jej poranila. Měl ale větší štěstí než stejně starý hoch z Louisiany, který našel v červenci zbraň svého otce. Kulka zasáhla jeho obličej, zraněním na místě podlehl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Znásilňoval děti, rozhodl soud o vedoucím z Vysočiny. Z výčtu jeho sexuálních praktik mrazí

Tagy: