Chci, abys volil Trumpa, vyzývá falešná Taylor Swiftová. Exprezident sdílel satirické foto

Donald Trump nadbíhá Taylor Swiftové

Volby v USA a Taylor Swift

Taylor chce, abys volil Donalda Trumpa! Fotografii vytvořenou umělou inteligencí s tímto nápisem a tváří popstar Taylor Swiftové sdílel na své sociální síti Truth Social republikánský kandidát Trump. Přidal k tomu i popisek: „Přijímám!“ V satirickém příspěvku se rovněž hovoří o tom, že příznivci zpěvačky, označovaní jako „Swifties“, se ve velkém rozhodli podpořit republikána po zmařeném teroristickém útoku plánovaném na koncert hudebnice ve Vídni. Management Swiftové se k této kampani dosud nevyjádřil. Píše o tom web CNN.

Na dotyčné „fotografii“, která je vytvořena za pomoci AI technologie, je zobrazena zpěvačka Swiftová v obleku, který nápadně připomíná známý motiv takzvaného strýčka Sama (Uncle Sam, pozn. red.). Plakát s prstem namířeným proti čtenáři a plamennou výzvou byl hojně využíván na propagačních materiálech během první a druhé světové války.

ČTĚTE TAKÉ: Biden zneužíval pravomoci, volají republikáni po ústavní žalobě. Scházejí důkazy, píší média

„Taylor Swiftová chce, abys volil Donalda Trumpa!“ stojí na vygenerovaném obrázku. Na dalších snímcích se objevují příznivkyně zpěvačky v tričku „Swifties for Trump“, tedy „Swifties pro Trumpa“. Zástupci zpěvačky se k tomuto příspěvku, který se objevil na Truth Social, dosud nevyjádřili, píše web CNN.

Jedná se rovněž o podvrh, který má lidem vsugerovat, že široký okruh fanoušků zpěvačky se rozhodl po zmařeném atentátu na koncerty ve Vídni vyjádřit podporu republikánskému kandidátovi. „Swifties se přiklonili k Trumpovi poté, co islámští radikálové z Islámského státu narušili vystoupení v Rakousku,“ stálo kromě jiného v popisku.

Uživatel na síti X, který za těmito fotkami stál, přitom sám zdůraznil, že se jedná o satiru. Jakmile zjistil, že exprezident jeho příspěvky sdílel, reagoval s pobaveným údivem.

Část příznivců zpěvačky přitom ihned poté, co Joe Biden odstoupil z voleb a předal pomyslné žezlo viceprezidentce Kamale Harrisové, vytvořila skupinu „Swifties pro Kamalu“. Nejedná se však o přímé aktivity nebo iniciativy světové popstar.

Aktuálně má komunita na síti X přes 60 tisíc zájemců. Na druhou stranu se objevili někteří fanoušci Swiftové, kteří vyjádřili na sociálních sítích podporu Trumpovi, ovšem pouze prostřednictvím svých osobních vzkazů a profilů.

Mluvčí Trumpovy kampaně přesto pro web CNN uvedl, že se jedná o „masivní hnutí, které je každým dnem větší a větší“. Během prezidentských voleb v roce 2020 zpěvačka podpořila Bidena a jeho viceprezidentku Harrisovou. I když v první fázi své kariéry nevyjadřovala politické postoje, v posledních letech stojí za demokratickými politiky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Analýza Muskova rozhovoru s Trumpem. Exprezident šířil lži, s miliardářem se chválili

Tagy: