Novotný: Poprvé jsem se opravdu bál, že mě z ODS vyloučí. Jsem vyloženě rád, beru to vážně

Jsem rád, že mě ODS nevyloučila, přestože bych si to tentokrát jednoznačně zasloužil. Ve vyjádření pro CNN Prima NEWS to řekl starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný, který v poslední době čelil kritice za výrok o zdraví dcery hudebníka Felixe Slováčka – Anny Slováčkové, jež bojuje s rakovinou.

„Beru tento signál, který jsem dostal, poměrně vážně. Opravdu jsem vyloženě rád, že mě z ODS nevyloučili. Poprvé jsem se opravdu bál, že by se to mohlo stát,“ sdělil Novotný pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Novotný se pochlubil omluvou Zemanovi. Nadávky exprezidentu zabraly více než polovinu dopisu

Řeporyjský starosta čelí kvůli svým komentářům na sociálních sítích problémům opakovaně. Příspěvek týkající se zdravotního stavu Anny Slováčkové sice smazal a omluvil se, přesto část občanských demokratů volala po jeho odchodu ze strany. Počátkem června se předsednictvo strany usneslo, že Novotného výroky jsou lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím v ODS.

Předseda sněmovní frakce ODS Marek Benda po úterním jednání výkonné rady novinářům sdělil, že se rozhodl návrh na vyloučení Novotného nepodávat. „Přestože překročil hranice slušnosti, zaznamenal jsem jeho veřejný projev omluvy, lítosti i odpovědného závazku odpracovat sto hodin na onkologickém pracovišti. Musíme umět odpouštět,“ uvedl s tím, že výkonná rada jeho stanovisko předsedy pražské organizace akceptovala.

O upřímnosti Novotného omluvy má však své pochyby komentátor Českého rozhlasu Radko Kubičko. „Ta jeho omluva působí trochu bulvárním dojmem, že chce spíše vzbudit pozornost, než že by to byla upřímná omluva. Já si myslím, že na členství v ODS už nějak zvlášť nezáleží, protože tam tu kariéru vlastně neudělal,“ řekl Kubičko ve vysílání CNN Prima NEWS.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Testy poslanců na drogy? Debata je přitažená za vlasy, nejsme zaměstnanci Sněmovny, řekl Benda

Tagy: