Evakuace na hokejovém mistrovství světa. Uvnitř helsinské haly vypukl požár

Nečekané komplikace do probíhajícího mistrovství světa v hokeji vnesl požár, který vypukl v helsinské hale, jak informoval mimo jiné web Hokej.cz. Zrovna se blížil start zápasu mezi Německem a Dánskem, takže musela proběhnout velká evakuační akce. Venku před arénou tak nečekaly jen stovky až tisíce fanoušků, byli tam také hráči v zápasové výstroji.

Epicentrem požáru má podle Hokej.cz být kuchyň nacházející se v prostorech určeným pro hráče. Když začalo hořet a automaticky se spustily hlásiče, organizátoři okamžitě nechali celou arénu vylidnit. Zanedlouho už ke stadionu dorazily hasičské vozy, připravená rovněž byla auta záchranné služby.

Mezi evakuovanými byly také reprezentace Německa a Dánska, které měly od 15:20 hrát své čtvrté utkání na šampionátu. Vzhledem k nečekaným událostem ale není jasné, kdy – jestli vůbec ve čtvrtek – padne úvodní buly. Na večer je pak do Helinski Ice-Hall, jak zní oficiální název požárem postižené haly, naplánovaný ještě zápas mezi Kanadou a Kazachstánem.

„V Helsinki Ice Hall došlo k malému požáru. Aréna byla zcela evakuována a přivolána záchranná služba. Požár je nyní zcela uhašen a všichni jsou v bezpečí a nezraněni. Aktuálně vyhodnocujeme situaci, o dalším postupu budeme informovat,“ vzkázali organizátoři v krátké zprávě.

Moderátorka kanadské stanice TSN zveřejnila video, na kterém jsou němečtí hráči oblečení do zápasového a postávají i s bruslemi na nohou na asfaltu před arénou.

Tagy: