Z tragédie se naše rodina dodnes vzpamatovává, uvedla sestra zavražděné Niny

Zavražděná Nina H. by v neděli oslavila 25 narozeniny (zdroj: rodina Niny)

Zpověď sestry zavražděné Niny

Případ zavražděné mladé studentky Niny z Prahy otřásl celou republikou. Rodina se z tragédie stále vzpamatovává. Celý případ je zatím obestřený tajemstvím a spekulacemi. CNN Prima NEWS se podařilo natočit exkluzivní rozhovor se sestrou zesnulé Niny.

„Nikomu na světě bych nepřála, aby přišel o blízkého takovým způsobem, protože nikdo nemá tušení, jak moc to bolí,“ uvedla sestra Niny. Se slzami v očích popsala pro CNN Prima NEWS, co v těchto chvílích prožívá nejen ona, ale i blízcí zavražděné dívky. O samotném vyšetřování mluvit nemůže. „U policie mám podepsanou mlčenlivost. Takže oni vám asi nemohou sdělit všechny informace během vyšetřování případu,“ vysvětlila.

Její rodina se z tragédie stále těžko vzpamatovává. Nemůže uvěřit tomu, že jejich Ninu někdo zavraždil. Indicie směřují k Janovi, který byl poslední, který dívku viděl. „Kamarád to nebyl, ale viděla jsem ho několikrát osobně. Nevím. Nikoho normálního by nenapadlo něco takového udělat,“ řekla.

Jediné, co drží rodinu nad vodou, je splnění Ninina snu postavit domov pro seniory, na který zahájila 12. listopadu veřejnou sbírku. „Jsme teprve na počátku, vzhledem k tomu, že to byla spontánní reakce a neměli jsme žádná pevná očekávání, tak teprve zakládáme nadační fond a začínáme s první fází. Shromáždili jsme všechny, kteří nám chtěli pomoci s nějakou radou,“ vysvětlila. Zatím se jim podařilo vybrat více než čtyři miliony korun.

Tělo našli po intenzivním pátrání

Zhruba před měsícem našli policisté v oboře Hvězda bezvládné tělo pohřešované Niny. Dívka nepřišla na několik domluvených schůzek, a tak se rozběhlo intenzivní pátrání. Do něj se zapojili nejen policisté, ale také studentčini příbuzní a přátelé. Kriminalisté následně potvrdili, že se dívka stala obětí násilného trestného činu.

Intenzivní vyšetřování případu ukázalo, že Ninu skutečně někdo zavraždil.

Tagy: