Experti: Pokud se Harry nezačne vyjadřovat o své rodině jinak, vidíme ho s ní naposledy

Harry s Meghan na děkovné mši za královnu Alžbětu II. Britské veřejnosti se pár ukázal poprvé od kontroverzního rozhovoru s Oprah Winfreyovou.

Alžběta II.: 70 let na trůnu (605)

Při velkolepém koncertu pro královnu se sešla celá její rodina až na prince Harryho s manželkou Meghan a dětmi. Zástupkyně šéfredaktora webu Expres.cz Barbora Koukalová a historik Martin Kovář podotkli, že s nimi zejména princ William s manželkou Kate nechtějí mít nic společného. Je navíc možné, že veřejnost vidí „zavržený pár“ ve společnosti královské rodiny naposledy.

Princ Harry s Meghan se na veřejnosti po boku dalších členů královské rodiny objevili pouze v pátek, a to na mši v katedrále. I zde však panovalo silné napětí. „Davem byli dokonce při příchodu vybučeni. Nevraživost je cítit nejen v rodině, ale i mezi lidmi,“ připomněla Koukalová.

Následně dodala, že páru, který na oslavy královny Alžběty II. přicestoval z USA, se vyhýbá zejména starší bratr Harryho – princ William – s manželkou Kate. „Je to evidentní a všichni to cítí. Páry se nechtějí vidět. Dokonce příjezd ke katedrále byl naplánován tak, aby se nepotkali, a na oslavy Lilibet, která slavila první rok, William s Kate nedorazili,“ pokračovala.

Nevyměnili si ani pohled

Ačkoliv na sledování členů královské rodiny na mši byli najati odborníci pro odezírání ze rtů a na řeč těla, podle Koukalové bylo jedno jasné naprosto všem. „Nemusíte být odborník, abyste si všimli, že si nevyměnili ani pohled,“ dodala.

V Londýně by se Harry s Meghan a dětmi měli zdržovat pouze do začátku příštího týdne. „Roztržka mezi bratry a celou rodinou je fatální. Není to obyčejná hádka, jakých bylo mezi bratry nespočet,“ doplnil historik Kovář.

Dodal, že pokud Harry chtěl platinové jubileum využít jako pokus a „zkušební balón“, jak vztahy s rodinou vypadají a zda se může vrátit, či nikoliv, dočkal se jasného vzkazu.

„Nepočítají s ním. Nemusí to být navěky, ale prozatím má hotovo. Pokud nezmění svůj způsob vyjadřování o královské rodině v zámoří, v nejrůznějších show a vlastních pořadech, které chystá, tak ho už pohromadě s královskou rodinou nespatříme,“ uvedl Kovář. Podle Koukalové jsme ho možná viděli s královskou rodinou naposledy.

Tagy:
Londýn Velká Británie rodina oslavy Alžběta II. princ Harry vztahy Meghan Markle královská rodina děti Martin Kovář Barbora Koukalová William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu