Exposlanec Dominik Feri skončil v nemocnici. Zřejmě se pokusil o sebevraždu

Dominik Feri čelí obvinění.

Dominik Feri se měl pokusit o sebevraždu

Bývalý poslanec Dominik Feri se měl pokusit o sebevraždu. Podle informací CNN Prima NEWS by měl být po operaci a na chirurgickém oddělení. Záchranáři ho na pražském Žižkově ošetřili a při vědomí transportovali do nemocnice. Na místě pracují kriminalisté.

Podle reportéra CNN Prima NEWS je na místě aktuálně několik policejních aut. „Kriminalisté nechtěli incident blíže komentovat. Od přímých zdrojů víme, že by měl být bývalý poslanec Feri naživu,“ dodal reportér Jakub Říha.

Záchranáři za bývalým poslancem vyjížděli po 17. hodině, a to na pražský Žižkov. „Vyjížděli jsme do ulice Kubelíkova k úrazu 25letého muže. Po ošetření byl převezený do nemocnice,“ uvedla mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Podle informací webu Novinky.cz se mělo jednat o bodnořezná zranění.

„Mohu potvrdit, že jsme po 17. hodině asistovali záchranné službě v bytě v Kubelíkově ulici, kde se podle prvotních informací muž pokusil o sebevraždu. Ten byl následně převezen k ošetření do nemocnice,“ sdělil pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jan Rybanský. Případem se nyní zabývají kriminalisté.

Krátce poté, co se informace objevila v médiích, popřál Ferimu uzdravení například bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Přeji mu uzdravení nejen fyzické. Zaslouží-li si trest, ať ho dostane a ať si ho odpyká. Ale také si zaslouží druhou šanci. Je mu 26 let,“ napsal Kalousek.

Čelí obvinění za znásilnění

Policisté Feriho začali prověřovat poté, co ho několik žen loni na jaře v médiích obvinilo ze sexuálního nátlaku, obtěžování a násilí. Příběhy několika žen v květnu 2021 přinesly redakce Deníku N a Alarmu. Jedna z dívek, kterou redakce představují jako Petru, například velmi explicitně popisovala pohlavní styk, který si měl Feri vynutit, přestože s tím nesouhlasila.

„Vzal noční stolek a zatarasil jím dveře, abych nemohla z pokoje odejít. Opakovala jsem, že s ním sex mít nechci, a žádala ho, ať v nátlaku a fyzickém dobývání přestane. Utrhl se na mě, ať prý držím hubu a už nic neříkám, a pak se na mě vrhnul a měl se mnou sex navzdory opakovanému nesouhlasu. Zůstala jsem jako opařená a nedokázala se ani pohnout, byla jsem paralyzovaná,“ uvedla tehdy žena.

Policie se případem začala zabývat loni na konci května. Feri následně oznámil, že nebude kandidovat do Poslanecké sněmovny a vzdal se i tehdejšího mandátu. Na rozhodnutí policie se tak čekalo necelých deset měsíců. Následně probíhalo policejní vyšetřování, které vyústilo v obvinění ze sexuálního obtěžování.

Feri ale vinu odmítá. Jeho stížnost proti zahájení trestního stíhání jeho osoby byla neúspěšná. „Po 9 měsících konečně nastal posun. Prokážu svou nevinu tak jako doposud ve všech ostatních případech v této věci. Doufám, že s vámi brzo budu komunikovat jako dřív,“ uvedl před nedávnem na svém Instagramu.

Tagy: