Expřítelkyně Matthewa Perryho nevěří, že se herec utopil. Spousta věcí mi nesedí, řekla

Úmrtí populárního herce Matthewa Perryho je stále předmětem vyšetřování. Podle předběžných zpráv se utopil ve vířivce. Tomu ale nechce věřit jeho bývalá přítelkyně Kayti Blake Edwardsová, která se obává, že před smrtí prodělal drogovou recidivu.

Sedmačtyřicetiletá Kayti Blake Edwardsová chodila s hvězdou seriálu Přátelé v roce 2006. V roce 2011 pak pracovala jako jeho asistentka a zůstala mu nadále blízká. Perry byl nalezen 28. října bez známek života ve vířivce ve svém domě v Los Angeles, přičemž se měl utopit. Podle prvních toxikologických zpráv nebyl v jeho těle nalezen pervitin ani fentanyl, příčina smrti však zatím nebyla potvrzena, jelikož se provádějí podrobnější testy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Matthew Perry inkasoval za epizodu Přátel 25 milionů. Pro dealery byl zlatým dolem

Edwardsová ale pro web The Sun uvedla, že před jeho smrtí se objevily příznaky recidivy užívání léků na předpis. V jeho domě byly údajně nalezeny různé medikamenty, včetně léků proti depresi, úzkosti a CHOPN, což je běžné plicní onemocnění způsobující problémy s dýcháním. Nebyly však nalezeny žádné nelegální látky.

Podle Edwardsové ale nepřítomnost žádných opioidních léků proti bolesti na předpis – například vicodinu, kterého Matthew kdysi polykal 55 tablet denně – neznamená, že léky tohoto druhu nebral. „Je tu spousta věcí, které mi nesedí. Nevěřím, že se utopil ve své vířivce. Znám Matthewa a vím, že by se jen tak neutopil,“ popsala Edwardsová s tím, že se domnívá, že si herec mohl v předchozím týdnu vzít prášky. „Říkali, že na místě činu nebyly žádné léky proti bolesti na předpis, což mě nepřekvapuje, protože on je nenechával nikde jen tak ležet. Byl paranoidní a bral je všechny, aby nebyly žádné důkazy, a pak si šel pro další,“ vysvětlila.

Matka čtyř dětí, která nyní provozuje záchranné centrum pro koně, tvrdí, že si ve dnech před smrtí Matthewa všimla varovných signálů, že s ním není vše v pořádku. Například psal na sociální sítě mnohem častěji než obvykle, což se podle ní vymykalo jeho povaze. Jeho poslední příspěvek, který zveřejnil pět dní před smrtí, ho ukazoval ve vířivce a do popisku se podepsal „Mattman“, což bylo jeho alter ego založené na jeho posedlosti komiksovou postavou Batmana. „Ten Mattman nebyl něco, co dělal, když byl střízlivý. Mattman vycházel ven, když nebyl střízlivý a cítil se tak trochu nepřemožitelný,“ sdělila Edwardsová.

Tagy: