Famózní Siniaková slaví grandslamový titul. S Gauffovou pokořila soupeřky v deblovém finále

Česká tenistka Kateřina Siniaková získala třetí deblový titul na Roland Garros a osmý na grandslamu. S Američankou Cori Gauffovou vyhrály na pařížské antuce nedělní finále nad italskou dvojicí Sara Erraniová, Jasmine Paoliniová 7:6, 6:3. Turnajové pětky Siniaková s Gauffovou slavily první společný titul hned při premiérovém startu.

Osmadvacetiletá Siniaková zvítězila v Paříži už v letech 2018 a 2021 s Barborou Krejčíkovou. Gauffová získala první deblový titul v kariéře. Za triumf obdržely šek na 590 tisíc eur, tedy asi 14,5 milionu korun. Hráčky se daly dohromady poté, co jejich dosavadní spoluhráčky Australanka Storm Hunterová a Američanka Jessica Pegulaová nemohly na turnaji startovat kvůli zranění.

K TÉMATU: Stíhaný boss Kaderka rezignoval. Tenisový svaz místo něj povede Jakub Kotrba

Ziskem osmého grandslamového titulu se Siniaková přiblížila v historickém českém žebříčku Heleně Sukové, která má o jeden triumf více. V čele je s 12 deblovými vítězstvími Jana Novotná. Pro Gauffovou se jedná o první grandslamový titul ve čtyřhře. Dvacetiletá Američanka se může pochlubit singlovým triumfem z loňského US Open a finálovou účastí z Roland Garros v roce 2022.

Nechaly jsme na kurtu vše, řekla vítězka

„Je to skvělé. Jsem nadšená, že to takhle dopadlo. Myslím, že to byl skvělý turnaj a velice těžké finále. Jsem ráda, že jsme to zvládly,“ řekla česká vítězka. „Bylo to velice náročné. Soupeřky jsou známé tím, že hodně míčů vrátí a neudávají rytmus. Hrají odzadu a nechávají soupeřky se ‚vykazit‘. I na síti mají skvělé schopnosti, hlavně Sara. Byl to velice těžký zápas,“ uvedla Siniaková.

Utkání ukončil úder české tenistky u sítě. Poté zvedla ruce nad hlavu. Získala osmý grandslamový titul a třetí v Paříži. Gauffová vyhrála v deblu vůbec poprvé.

„Radost byla veliká. Neřešila jsem, jestli tam je angličtina nebo čeština. Obě jsme si to moc přály a povedlo se. Pro ni to bylo i poprvé, takže tam také nechala na kurtu všechno. Tvořily jsme dobrý pár, agresivní a ukazovalo se to i v těch zápasech,“ popsala utkání.

Česko-americká dvojice prošla do boje o titul poté, co v semifinále přehrála americké tenistky Desirae Krawczykovou a Caroline Dolehideovou 5:7, 6:4 a 6:2.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tenisový klub vs. Brno. Město chce místo kurtů stavět, vhodnou náhradu pro sportovce nemá

Tagy: