Fanoušci Star Wars smutní. Herec zkolaboval a tragicky zemřel, objevil se i v Harrym Potterovi

V pouhých 56 letech zemřel herec Paul Grant. Do paměti fanoušků se zapsal zejména rolí jednoho z chlupatých Ewoků v sáze Star Wars. Objevil se však i v další oblíbené filmové sérii – v Harrym Potterovi. O smrti umělce informovala britská média s odkazem na rodinu. Grant tragicky zkolaboval u londýnského nádraží King's Cross, v neděli byl odpojen od přístrojů, které ho udržovaly při životě.

Bezvládné tělo britského herce nalezli policisté u nádraží King's Cross ve čtvrtek odpoledne, kde z dosud neznámých příčin zkolaboval. Grant byl následně převezen do nemocnice, kde lékaři podle informací The Sun konstatovali mozkovou smrt. V neděli byl odpojen od přístrojů, které ho udržovaly při životě. O tragickém skonu herce informovala jeho rodina.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Neupravený podivín a cholerik od přírody. Herci Křiváčkovi se nakonec stala povaha osudnou

„Jsem zdrcena. Můj otec byl v mnoha ohledech legendou. Vždy každého rozesmál a vykouzlil úsměv na rtech,“ cituje web Daily Mail jeho 28letou dceru Sophie Jayne Grantovou. Po otci truchlí i její dva sourozenci. Umělce charakterizovala zejména jeho výška, měřil zhruba 130 centimetrů. Do paměti fanoušků se zapsal jako jeden z Ewoků v sáze Star Wars. Konkrétně se objevil v díle Návrat Jediho.

Všimnout si ho ale mohli také fanoušci Harryho Pottera, a to konkrétně v prvním díle filmové ságy o kouzelnících. K vidění byl v bance u Gringottových jako jeden ze skřetů. Později byl Grant znám nejen díky svým hereckým schopnostem, ale i závislostí na alkoholu a drogách. O závislostech otevřeně promluvil v roce 2014.

„Má rodina se mě zřekla a práce ‚došla‘. Užíval jsem si kokain a vše bylo jen horší. Piju a kouřím vše, co mi přijde pod ruku. Chtěl bych se vrátit tam, kde jsem byl,“ sdělil tehdy.

Tagy: