Wimbledon očima královských dětí. Gesta princezny Charlotte a jejího bratra oblétla svět

Při nedělním Wimbledonu v Londýně se princezně Charlotte a princi Georgovi podařilo na sebe strhnout téměř veškerou pozornost. Královské dětičky fandily jak o život. Jejich roztomilé grimasy teď baví celý svět.

V neděli se konal v londýnském All England Clubu poslední den letošního Wimbledonu. Finále mužské dvouhry mezi Novakem Djokovičem a Carlosem Alcarazem sledovala řada známých tváří. V hledišti finálový zápas mužské dvouhry si nenechali ujít ani členové královské rodiny. Nechyběla princezna z Walesu Kate a princ William. Královští manželé pak s sebou vzali i dvě nejstarší děti – prince George a princeznu Charlotte. Ta byla na Wimbledonu vůbec poprvé.

ČTĚTE TAKÉ: Rošťák Louis opět řádil na balkóně, grimasami baví svět. Proč zmizel během korunovace?

Osmiletá princezna a princ, který zanedlouho oslaví desáté narozeniny, si zápas náramně užívali. Nad jejich gesty se rozplývá široká veřejnost.

Už od začátku bylo jasné, komu fandí. Jejich favoritem byl dvacetiletý Španěl Alcaraz. Když se tenistovi nedařilo, princeznička dala jasně najevo svoji lítost. Naopak při úspěších pořádně oslavovala, doslova křičela radostí. K jásotu přidávala i povzbudivé zvedání rukou. Výrazy ve tváři opravdu nešetřila.

Podobně na tom byl i nejstarší ze tří dětí, princ George. I přes to, že finálový zápas mezi Djokovičem a Alcarazem trval téměř pět hodin, princátko svého oblíbence nepřetržitě podporovalo. A stejně jako jeho mladší sestřička i on se nebál dávat své pocity najevo. Z pořízených snímků během Wimbledonu je cítit veselí, ale i velké napětí.

Mladý Španěl, kterému se podařilo srbského tenistu porazit v pátém setu, musel být z takové opory ze strany královských členů jistě nadšený. Cenu za vítězství v mužském finále Alcarazovi po skončení zápasu předala princezna Kate.

Tenisový Wimbledon je vždy velkou společenskou událostí. Každoročně se na něj sjíždí celá řada celebrit a stejně tomu bylo i v neděli. Přítomni byli mimo jiné princ a princezna z Kentu. V královském boxu pak finálový duel sledoval i španělský král Filip IV. Poblíž britské královské rodiny seděl i představitel Jamese Bonda, herec Daniel Craig s manželkou, herečkou Rachel Weiszovou.

Zápas si nenechal ujít ani americký herec Brad Pitt, který seděl v hledišti společně s režisérem Guyem Ritchiem. Do Wimbledonu zavítala i britská herečka Emma Watsonová, která se proslavila rolí Hermiony ve filmech o Harrym Potterovi. Nechyběli ani herci Tom Hiddleston, Ian McKellen nebo Daniel Brühl.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Šampionkou v ženské dvouhře se v sobotu stala Markéta Vondroušová

Tagy:
Londýn Velká Británie tenis princ George fandění Wimbledon Princezna Charlotte královská rodina finále sport fanoušci Novak Djoković Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Charlotte, princezna z Cambridge George, princ z Cambridge Filip IV. Sličný Carlos Alcaraz