Farmář z Černošic zažil šok. Ve stádu našel dvě vykuchané kozy, nůž ležel opodál

Šok zažil majitel kozího stáda z Černošic

Pořádný šok zažil majitel kozího stáda z Černošic nedaleko Prahy. Když přijel ke své ohradě, našel dvě zvířata mrtvá. Původně myslel, že je zardousil toulavý pes. Jenže u ohrady ležel zakrvácený nůž.

Martin Jelínek chová kozy v Černošicích už několik let. Jezdí za nimi takřka denně, aby stádu nic nescházelo. Když ale přišel v pondělí ráno do ohrady, dvě zvířata chyběla. U hrazení navíc byla krev, o kousek dál pak objevil torza a vnitřnosti. „Samozřejmě jsem byl v takovém šoku, že jsem v tu chvíli nebyl schopný identifikovat, která zvířata mi vlastně chybí,“ popsal Jelínek.

Neznámý pachatel si vybral mladého kozlíka a kozu, která byla březí. Kůzlat se tak chovatel už bohužel nedočká. O to víc nedokáže pochopit, kdo kozám mohl ublížit a proč. „Vždycky jsme tu řešili napadení psem. Ale tak to je normální, je to prostě šelma,“ pokračoval Jelínek.

Zabili zvířata pro maso?

Majitelé si i tentokrát nejprve mysleli, že zvířata zabil toulavý pes, jenže později u ohrady objevili zakrvácený nůž. Některé kusy masa navíc chyběly. Někdo je musel odnést. „Policisté z Řevnic v současné době vyšetřují usmrcení dvou zvířat a věc prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Richterová.

„Chci tohle zveřejnit hlavně proto, aby chovatelé z okolí věděli, že se tu pohybuje člověk, který je schopný takto brutálním způsobem zlikvidovat zvířata,“ dodal Jelínek.

Pokud jste si v okolí Šípkové ulice v Černošicích u Prahy všimli něčeho podezřelého, ozvěte se policistům.

Tagy: