Fiala zaútočil na opozici: Kdo nemá co nabídnout krajům, straší lidi migrací

Premiér a šéf ODS Petr Fiala v Partii Terezie Tománkové

Kdo nemá témata, ten straší migrací, řekl Fiala

Premiér Petr Fiala (ODS) se opřel do opozice kvůli kampani před krajskými volbami. Podle něj nemá hnutí SPD a ANO dostatek témat, a proto se obrací na strašení migrací. Fiala zároveň v Partii Terezie Tománkové řekl, že jeho strana je silná ve všech volbách a projeví se to v těch nadcházejících. Udržet chce totiž nejsilnější senátní klub a také více uspět v krajích.

Předseda vlády se dotkl tématu, které do světa vyslalo hnutí SPD. To totiž zveřejnilo billboardy, na kterých jsou zakrvácený migrant s nožem nebo zombie s hlasovacím lístkem. „Ukazuje to, že opozice nemá dost témat, která by se týkala krajů. A také není zodpovědná z hlediska krajské politiky. Když jsem šel do studia, tak jsem viděl billboardy různých stran. Část z nich preferuje krajská témata. Kdo ale nemá co nabídnout, tak straší lidi migrací a podobnými věcmi,“ řekl Fiala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kupka míří za sopkou, Havlíček do hor a Fiala mluví o saku. Jak politici tráví dovolenou?

Premiér také řekl, že chce být ve volbách úspěšný. A to i přesto, že poslední předvolební průzkumy nenaznačují vyšší podporu pro ODS či koalici Spolu. „Naší výhodou klasické politické strany je, že ODS propojuje vládnutí na celostátní úrovni s krajskou a komunální politikou. Myslím si, že to může být pro občany výhoda,“ řekl Fiala.

Průzkumy ho podle jeho slov nijak neznervózňují. Zároveň také odmítá, že by mohla ve středopravicovém spektru vzniknout nová strana. „Zažil jsem podobné pokusy už v minulosti. Nic z toho se ale nestalo,“ řekl Fiala.

Tagy: