Fico nemůže být hrozbou, ani kdyby chtěl, řekl Kulidakis. Schmarcz zmínil české pokrytectví

Thomas Kulidakis a Martin Schmarcz

Komentátoři Schmarcz a Kulidakis o slovenských volbách

Slovenský premiér Robert Fico zásadně rozviklává národní bezpečnost a zájmy Slovenska, míní místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Olga Richterová (Piráti). S tím ale nesouhlasí komentátor Thomas Kulidakis. Ve vysílání CNN Prima NEWS podotkl, že Fico nemůže být bezpečnostní hrozbou, ani kdyby chtěl. Podle komentátora Martina Schmarcze se ve výrocích o slovenském premiérovi jako hrozbě projevuje české pokrytectví.

„I kdyby (Fico) chtěl být bezpečnostní hrozbou, vzhledem k velikosti Slovenska, jeho vojenské síle a vlivu by jí být nemohl. Robert Fico je demokraticky zvolený premiér, žádná bezpečnostní hrozba samozřejmě není,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS komentátor Thomas Kulidakis.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Korčoka i Pellegriniho čeká velká hra o nerozhodnuté voliče. Co Slováky překvapilo?

Reagoval tak na slova místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Olgy Richterové (Piráti), podle které slovenský premiér zásadně rozviklává národní bezpečnost a zájmy Slovenska. „Ukrajina bojuje za zachování mezinárodního řádu. On to ale rozviklává a nedémonizuje Vladimira Putina. Je velice důležité, aby se prezidentem stal někdo, kdo celou situaci nebude zlehčovat. Rusko totiž není jen agresor, ale také vojenská diktatura,“ řekla Richterová v neděli v pořadu Partie na CNN Prima NEWS. „Já bych to paní Richterové odpustil, protože ona je vzděláním překladatelka a nestudovala politické vědy,“ komentoval to Kulidakis.

Komentátor Martin Schmarcz pak ve vysílání CNN Prima NEWS zmínil české pokrytectví. „Je zajímavé, že když se tam minulé tři roky pořádal hon na čarodějnice, kdy speciální prokurátor zavíral kdekoho a dokonce za záhadných okolností zemřel bývalý policejní prezident, obavy o bezpečnost Slovenska jsme neměli. A když nastoupil Fico a dává to zpátky do pořádku, tak křičíme. To je zase to české pokrytectví,“ sdělil Schmarcz.

Tagy:
Vladimir Putin Slovensko Ukrajina Olga Richterová Robert Fico Rusko Martin Schmarcz Poslanecká sněmovna ČR Thomas Kulidakis