Absurdní požadavky Harryho a Meghan? Ve škole pro chudé se měli starat hlavně o své pohodlí

V roce 2021 navštívil princ Harry a jeho manželka Meghan Markleové školu v chudinské čtvrti v New Yorku. Podle nově zveřejněných informací, které získal deník Daily Mail, měl tým dvojice až nesmyslné požadavky. Mezi nimi byla například smlouva, která zakazovala mluvit o bývalých členech královské rodiny negativně. Či přinesení polštářů a koberců do prostor školy, aby měl pár pohodlí a prostředí vyhovovalo Meghaninu estetickému cítění.

Harry a Meghan v roce 2021 natáčeli dokument pro společnost Netflix, který sledoval jejich příběh. Jednou ze speciálních návštěv, která byla součástí projektu, se stala i zastávka v harlemské škole 123, která leží v jedné z nejchudších částí New Yorku, informoval deník Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Těžké chvíle Dary Rolins: Přiznala drama před show v Praze, dusila se a skončila v záchrance

Meghan při této příležitosti žákům druhého stupně předčítala na dvoře ze své knihy The Bench (v překladu Lavička, pozn. red.). A Harry s dětmi nadšeně poslouchal v publiku. Jak se ale ukázalo, tato návštěva nebyla tak „přirozená“, jak se mohlo na první pohled zdát, ale předcházela jí smlouva a seznam požadavků, které měly zajistit Sussexům pohodlí.

Dokumenty, které získal deník Daily Mail, ukazují, jak zástupci Sussexů tahali za nitky v zákulisí, aby Harry a Meghan byli prezentováni v pozitivním světle. To měla mimo jiné zajistit smlouva, která účastníkům zakazovala o dvojici pronášet negativní, hanlivá nebo jinak nepříznivá prohlášení.

Z e-mailů, které si vyměnili zaměstnanci školy se společností Archewell, kterou založil Harry s Meghan, vyplývá, že asistenti Sussexů rovněž upravovali tiskové zprávy tak, aby jejich vystoupení vyznívalo „důležitěji“.

Zároveň byl i přísně kontrolován seznam přítomných novinářů. Zahrnoval jen spřátelená média jako The Huffington Post, New York Magazine či Oprah Daily, která měla vytvořit lichotivý profil Meghan. Zakázaný vstupu dostaly britské bulvární deníky, doplnil The New York Post.

Co se samotné přípravy na škole týká, tým společnosti Archewell do ní nanosil polštáře, nové koberce a další dekorace, které měly vyhovovat Meghaniným estetickým požadavkům a zajistit dvojici pohodlí.

A to není jediný „skandál“, který se s akcí pojí. Už krátce po návštěvě byl kritizován outfit bývalé herečky, která si do školy, v níž je 95 procent žáků oficiálně klasifikováno jako děti v ekonomické tísni, vzala oblečení v hodnotě pět tisíc liber (více než 14 tisíc korun) a luxusní šperky značky Cartier, upozornil web The Sun.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Toxický vztah Harryho a Meghan. Už i Američané je vyhazují, říká expertka na královskou rodinu

Tagy: