Filmový svět v slzách. Po krátké nemoci zemřela herečka Welchová, sexsymbol 60. let

Po krátké nemoci zemřela herečka a bývalá modelka Raquel Welchová. Ženě, která se v 60. a 70. letech stala sexsymbolem, bylo 82 let. O smrti umělkyně americká média informovali rodinní příslušníci. Diváci si ji mohou pamatovat například ze snímků Tři mušketýři, Zvíře nebo Pravá blondýnka.

Smutnou zprávu zveřejnil web TMZ. Podle rodinných příslušníků zemřela Welchová ve středu ráno po krátké nemoci. Během své dlouhé kariéry se herečka a bývalá modelka objevila v řadě oblíbených filmů, ať už jde o westerny a dobrodružné snímky jako 100 pušek či Zvíře s Jeanem-Paulem Belmondem, nebo novější díla jako Pravá blondýnka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Lidé se rozloučili s Naďou Urbánkovou. Pozdravujte tam Haničku Písničku, vzkázali jí

Poprvé se na filmovém plátně Welchová objevila v roce 1966, a to ve snímku Milion let před Kristem. Nebyl to však herecký výkon, který mnohé oslnil, ale hereččin oděv: odvážné kožené bikiny. Právě tato role podle fanoušků z Welchové udělala sexsymbol filmového plátna 60. a 70. let.

Zlatý glóbus za Tři mušketýry

V roce 1995 byla Welchová v jednom z čísel časopisu Empire jmenována jednou ze „100 nejvíce sexy hvězd filmové historie“. V žebříčku časopisu Playboy „100 nejvíce sexy hvězd 20. století“ se pak herečka umístila na třetím místě.

Welchová se narodila 5. září 1940 a o vystupování před lidmi se začala zajímat už v mládí – účastnila se soutěží krásy a tancovala v baletním souboru. Posléze získala stipendium na univerzitě v San Diegu v oboru divadelní umění, díky čemuž hrála v mnoha místních představeních, připomíná web New York Post. Za svůj život byla Welchová čtyřikrát vdaná. Se svou středoškolskou láskou měla dvě děti.

Během své kariéry získala Welchová řadu ocenění, včetně Zlatého glóbu. Cenu si herečka odnesla za nejlepší ženskou filmovou roli v muzikálu nebo komedii díky snímku Tři mušketýři z roku 1974.

Tagy: