Finále sezóny CNN Prima Gaming: Kde se dá v Česku studovat tvorba počítačových her?

Virtuální realita, ilustrační snímek

CNN Prima Gaming 2.7.2022

Vývoj počítačových her se dá studovat i na českých vysokých školách. Předměty a semináře nabízejí veřejné i soukromé instituce, vzdělání si mohou mnozí doplnit i skrze kurzy herního vývoje. Ve finálním díle herního pořadu CNN Prima Gaming se dozvíte, co všechno studium obnáší. Všechny díly první série i jednotlivé reportáže najdete ve webovém archivu na adrese cnnprima.cz. Na další sezónu se můžete těšit v září 2022.

Poslední předprázdninový díl patří světu mobilní her. Za uplynulých několik let se trh s „hrami do kapsy“ dočkal strmého růstu, velké úspěchy slaví i české kousky. Fenomén mobilních her, který mnohým tvůrcům generuje pohádkové jmění, rozeberou moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele. O úskalí tohoto dynamického sektoru se rozpovídá také Marek Rabas, šéf úspěšného českého studia Madfinger Games.

Druhé hlavní téma finální epizody se točí kolem herního vzdělávání v České republice. Vysoké školy již delší dobu nabízejí předměty a semináře se zaměřením na videoherní tvorbu. České firmy ale dlouhodobě trápí hlad po kvalifikované pracovní síle, přičemž počet absolventů zdaleka nestačí na uspokojení poptávky.

Jak vypadá takové studium tvorby her na univerzitách či v soukromých kurzech? A jaké kroky by se měly učinit pro zlepšení situace na českém pracovním trhu? Na to se štáb CNN Prima Gaming zeptal zástupců Masarykovy univerzity a vzdělávacího projektu GameDevHub.

Do recenzního okna se probojovala další herní klávesnice. CZC.Gaming Hexblade se může pochlubit spolehlivými a tichými spínači, ergonomickou opěrkou na zápěstí i širokými možnostmi úprav podsvícení.

Všechny díly první série pořadu CNN Prima Gaming i jednotlivé reportáže najdete ve webovém archivu na adrese cnnprima.cz. Na další sezónu se můžete těšit v září 2022.

Tagy: