Football Fanatics: Liga národů? Zábavnější přáteláky, na které hráči nekašlou

Česká fotbalová reprezentace vstoupila do dalšího cyklu. Začala ho vítězstvím 2:1 v Lize národů nad Švýcarskem.

Football Fanatics: Proč se vyplatí sledovat Ligu národů

I po neúspěšném pokusu o proniknutí na světový šampionát v Kataru zůstává u kormidla české reprezentace Jaroslav Šilhavý. Národní tým vstoupil do nového cyklu vítězstvím 2:1 nad Švýcarskem v Lize národů. Tedy v soutěži, o jejímž přínosu se vedou nekonečné diskuze. Proč se vyplatí UEFA Nations League, jak zní originální název soutěže, sledovat? Odpovídal pořad Football Fanatics na CNN Prima NEWS.

„I když jsem sám Ligu národů na začátku moc nekupoval, podle mě je to skvělá soutěž,“ říká Mikoláš Tuček v pořadu Football Fanatics.

Podle něj existují tři hlavní důvody, skrze které by neměli fotbaloví fanoušci soutěž vzniklou před necelými čtyřmi lety ignorovat. Zvlášť, když nyní hraje český tým elitní A skupinu.

Bod první. „Je to pořád zábavnější než přáteláky. Ty pro reprezentanty znamenaly hlavně oddych, klid, pivko a sem tam trochu ostudy. I ten slavný Méďa (Pavel Nedvěd, pozn. red.) a spol., když přijeli na přátelák, vypadali jako Méďa a spol. z Wishe. Na zápasy občas kašlali víc než Wu-chan při covidu. To se teď nestane,“ podotkl Tuček.

Bod druhý. „Hrajeme kromě Švýcarska také se Španělskem a Portugalskem. A já se vás ptám. Kdy ještě uvidíme velkého Cristiana Ronalda? Moc času českým fans už nezbývá.“

Bod třetí. „Přes Ligu národů můžeme postoupit na Euro. Mimochodem poslední cyklus se nám podařilo díky této soutěži dostat do baráže o mistrovství světa.“

Na celou třetí epizodu Football Fanatics se můžete podívat níže.

Tagy:
Liga národů fotbal sport česká fotbalová reprezentace Mikoláš Tuček Liga národů UEFA Football Fanatics