Mbappé čelí podezření ze znásilnění. Fake news, náhoda, že právě teď, kontruje hvězda Realu

Fotbalista Kylian Mbappé je údajně podezřelý ze znásilnění. Kapitána francouzské reprezentace a hvězdu Realu Madrid má vyšetřovat švédská prokuratura. K údajnému znásilnění a sexuálnímu napadení mělo dojít během jeho pobytu ve stockholmském hotelu Bank, kde bydlel minulý týden s přáteli, informovala tamní média.

O vyšetřování podezření ze znásilnění, ke kterému mělo dojít minulý čtvrtek v centru hlavního města, informoval jako první švédský web Aftonbladet. Policie měla podle deníku prošetřovat hotel, kde byl fotbalista s přáteli ubytován. Švédský list Expressen později informoval, že pětadvacetiletý kapitán francouzské reprezentace Kylian Mbappé je „důvodně podezřelý“.

ČTĚTE TAKÉ: Okamžik hrůzy. Češi slavili gól, Ukrajinec ztratil vědomí. Součkovo nechtěné K.O.

Mbappé měl nejprve navštívit restauraci Chez Jolie, než zamířil do nočního klubu jménem V. Poté se vrátil do hotelu v černé dodávce. Podle Expressenu byl trestný čin nahlášen o dva dny později na policii poté, co údajná oběť vyhledala pomoc v tamní nemocnici.

Mbappé v pondělí na svém účtu na síti X novinový článek přesdílel a údajné obvinění označil za „fake news“. Zpráva podle něj souvisí s úterním soudním slyšením ve sporu s jeho bývalým klubem Paris Saint-Germain kvůli nevyplaceným mzdám a bonusům. S klubem se soudí o 55 milionů eur (1,4 miliardy korun), informuje francouzská televize France24. „Je to tak předvídatelné, těsně před slyšením, jaká náhoda,“ uvedl sarkasticky fotbalista.

„Můžeme potvrdit, že policie přijala trestní oznámení a případ vyšetřuje,“ cituje podle deníku Le Monde švédskou prokuraturu agentura AFP. V prohlášení ale fotbalistu nejmenovala. Švédská policie zatím žádné podrobnosti k případu neuvedla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Česko má prvního fotbalistu v africké lize. Hráče Karviné překvapily předzápasové rituály

Tagy:
policie hotel znásilnění Real Madrid fotbalista napadení fotbal Česko sport Kylian Mbappé trestná činnost Aftonbladet trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva sportovní disciplína sexuální trestné činy