Francií otřásá děsivý případ vraždy. Patnáctiletý kluk zabil své rodiče a zapálil dům

Francii šokoval případ z městečka Châteauvilain nedaleko Lyonu. Před několika dny zachvátil jeden z domů rozsáhlý požár. Poté co hasiči dostali oheň pod kontrolu, nalezli v sutinách budovy dvě ohořelá těla manželů. Vzápětí se zjistilo, že oba byli zavražděni a oheň měl vraždu zamaskovat. Hrůzný čin má mít na svědomí jejich patnáctiletý syn, píše web lepoint.fr

Hasiči, kteří objevili ve vyhořelém domě mrtvoly, brzo zjistili, že majitel domu nezahynuli kvůli požáru. Oba měli v lebkách díry po kulkách. Vzápětí se rozběhlo pátrání po synech manželů. Starší z nich, 15letý mladík, odjel během neděle zpátky do Lyonu, kde studuje. Mladší Valentin zmizel a s ním také vůz, kterým jeho otec pravidelně odjížděl do práce. Auto se nakonec našlo bourané asi 40 kilometrů od městečka, píše deník Bild.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily úmrtí manželů na Českobudějovicku: Kriminalisté nevylučují vraždu a sebevraždu

Valentina nakonec policisté vypátrali v Montpellier, kde byl zatčen a při výslechu se k činu přiznal. „Potvrzuji, že se mladý Valentin četníkům přiznal k tomu, že byl původcem vraždy svých rodičů,“ uvedl prokurátor Eric Vaillant pro web lepoint.fr. Není jasné, co mladíka k činu vedlo.

Chlapce všichni popisují jako „normálního, bezproblémového“. „Je to strašná tragédie. Jsem ohromen. Nic tomu nenasvědčovalo. Nedokážu se vžít do pocitů rodiny,“ řekl agentuře AFP Daniel Gaude, starosta vesnice.

Zavražděný osmapadesátiletý muž byl v minulosti obecním radním, jeho o šest let mladší manželka měla malý podnik na výrobu košíků a křesel. Zadržený chlapec měl kromě staršího bratra ještě dvě nevlastní sestry, které ale s rodinou už nežily.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vypadalo to jako nehoda, ale šlo o vraždu podnikatelovy manželky. Podívejte se na video.

Tagy: