Francií hýbe sexuální skandál. Známý psychiatr měl zneužít desítky žen, používal hypnózu

Francouzského psychiatra Gérarda Millera obvinilo několik desítek žen ze sexuálního obtěžování.

Francií hýbe sexuální skandál známého psychiatra

Sexuální skandál hýbe Francií. Jeho středobodem je prominentní psychiatr, spisovatel a moderátor Gérard Miller. Několik desítek žen ho obvinilo ze sexuálního obtěžování nebo znásilnění. Psychiatr měl k tomu zneužívat svou oblíbenou metodu – hypnózu.

S prvním svědectvím přišel začátkem února časopis Elle. Podle něj slavný psychoanalytik a mediální hvězda Gérard Miller zneužíval hypnózu k sexuálním útokům na ženy.

ČTĚTE TAKÉ: Perverzní otčím zneužíval pětiletou dceru, vše natáčel. Zvrhlíka z Teplicka odhalila FBI

„Ležela jsem na zemi, on byl vedle mě. Říkal věci jako ‚Tvoje tělo je těžké, cítíš teplo‘. A pak se mě začal dotýkat. Sáhl mi na prsa, pak mě začal hladit mezi nohama. Nejdřív jsem úplně ztuhla, ale pak jsem se vzpamatovala, vyskočila a utekla z místnosti,“ popsala novinářka Muriel Cousinová.

„Shromáždili jsme celou řadu svědectví. Mluvili jsme se ženami, které jeho seance podstoupily, ale i s lidmi, kteří viděli, jak jim je Miller navrhuje, nebo jak ženy z jeho sezení odcházely,“ uvedla šéfredaktorka časopisu Elle Ava Djamshidiová.

Oběťmi psychiatra byly jak jeho kolegyně z mediálního prostředí, tak třeba dívky, které pro něj pracovaly. „Navrhoval mi terapii hypnózou. Souhlasila jsem, ale rychle to přešlo v terapii osaháváním. K něčemu takovému jsem rozhodně nedala souhlas,“ sdělila bývalá chůva u Millerových Émilie.

Jak říká chůva, které v té době bylo 17 let, před dalším obtěžováním ji zachránila náhoda. „Najednou v domě bouchly dveře. On sebou trhnul a pro mě to byl jakýsi budíček, kdy jsem se probrala z toho stavu a uvědomila si, že se děje něco divného. A utekla jsem,“ dodala dívka.

„Byla jsem z toho úplně paf. S nikým jsem o tom nedovedla mluvit. Sama sebe jsem se ptala, jestli jsem normální, jestli tohle není ta jeho terapie. Několikrát jsme se pak v redakci potkali a on se choval, jako by se nic nestalo,“ dodala Cousinová.

Aféra už hýbe celou Francií. Obviňovaný psychiatr popírá, že by kdy vyvíjel na ženy nějaké násilí. Mnohé z nich se ale teď chystají podat na něj žalobu.

ČTĚTE TAKÉ: Šokující zpověď matky: Bývalý přítel zneužívání dcery plánoval. Fotil si ji, když spala

Tagy: