Okořeňte si grilování: Tipy a triky pro chutnější maso, zeleninu i sýry
Vůně kouře, šťavnaté maso, rozpékající se sýr a dozlatova opečená zelenina – to vše je dokonalým symbolem letních večerů a nesporným znamením toho, že grilovací sezóna už je v plném proudu. Pokud chcete letos u grilu rodinu i přátele odzbrojit výtvory hodnými šéfkuchaře, zaměřte se na správné dochucení pomocí koření, marinád a barbecue omáček. Právě ty totiž dokážou z vašich pokrmů vykouzlit hvězdy každého grilovacího večera.
Jak si užít zdravé a bezpečné grilování? Nepodceňujte teplotu, čistotu ani skladování
Léto je v plném proudu a s ním přichází oblíbená sezóna grilování. Abychom si pochutnali bez zdravotních rizik, je důležité dodržovat základní hygienické zásady. Na co vše byste si tedy při grilování měli dávat pozor? Nepodceňujte především správnou manipulaci s potravinami, dostatečnou tepelnou úpravu masa ani pravidelnou údržbu grilu. V článku se dozvíte, jak grilovat zdravě a bezpečně, jak skladovat potraviny i jaká hygienická pravidla je nutné dodržovat, abyste si neodnesli zažívací potíže.
Pes na grilu! Mladá řidička svého nejlepšího přítele málem zabila
Strážníci v Plzni řešili další případ psa, kterého zavřela majitelka na slunci v rozpáleném autě. Teprve devatenáctiletá dívka ponechala svého mazlíčka na parkovišti v Divadelní ulici v Plzni. Všímaví kolemjdoucí upozornili hlídku, ta vyhodnotila situaci jako kritickou a městská policistka prostrčila ruku okénkem, otevřela dveře auta a psa osvobodila.