Domů gril

gril

Výpis příspěvků ke štítku „gril“

Grilovací sezóna je u konce: Dopřejte grilu tu nejlepší péči a uložte ho k zimnímu spánku

Grilování má většina z nás neodmyslitelně spojené s létem a teplým počasím. S příchodem prvních podzimních plískanic tak logicky pomalu přichází konec grilovací sezóny a nastává ten pravý čas dopřát grilu důkladnou péči a uložit ho k zaslouženému zimnímu spánku. Poradíme vám, jak ho správně zazimovat, aby přežil mrazivé počasí bez úhony a na jaře stačilo jen rozpálit rošty a rovnou se pustit do přípravy pokrmů.

Okořeňte si grilování: Tipy a triky pro chutnější maso, zeleninu i sýry

Vůně kouře, šťavnaté maso, rozpékající se sýr a dozlatova opečená zelenina – to vše je dokonalým symbolem letních večerů a nesporným znamením toho, že grilovací sezóna už je v plném proudu. Pokud chcete letos u grilu rodinu i přátele odzbrojit výtvory hodnými šéfkuchaře, zaměřte se na správné dochucení pomocí koření, marinád a barbecue omáček. Právě ty totiž dokážou z vašich pokrmů vykouzlit hvězdy každého grilovacího večera.

Jak si užít zdravé a bezpečné grilování? Nepodceňujte teplotu, čistotu ani skladování

Léto je v plném proudu a s ním přichází oblíbená sezóna grilování. Abychom si pochutnali bez zdravotních rizik, je důležité dodržovat základní hygienické zásady. Na co vše byste si tedy při grilování měli dávat pozor? Nepodceňujte především správnou manipulaci s potravinami, dostatečnou tepelnou úpravu masa ani pravidelnou údržbu grilu. V článku se dozvíte, jak grilovat zdravě a bezpečně, jak skladovat potraviny i jaká hygienická pravidla je nutné dodržovat, abyste si neodnesli zažívací potíže.