
Časová osa nepřinesla žádná překvapení, řekla Decroix. Fiala ji pochválil za preciznost
V devadesátých letech nás obsadili Rusové a Miloš Zeman se stal prezidentem, můžeme se dozvědět od zástupců takzvané generace Z. Pro mladé ve věku 15 až 20 let jsou devadesátá léta jeden velký guláš. Na vině je podle odborníků mimo jiné i zastaralý způsob výuky dějepisu, kdy se učitelé k probírání moderních dějin často ani nedostanou.
Po sérii útoků medvědů na lidi odsouhlasilo Slovensko jejich částečný odstřel. A nyní přidalo další novinku. Ulovené kusy neskončí v kafilérii, ale na talíři v restauracích. Jak medvědí maso chutná a co všechno se z něj dá ukuchtit?
Maďarský guláš v konzervě, prodávaný obchodním řetězcem Lidl, obsahoval méně masa, než bylo uvedeno na etiketě. Na základě svého šetření o tom na sociální síti X informovala Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Společnost, která produkt vyrábí, navíc podobnému problému čelila již nedávno.
Školní jídelnu, kde děti vyhazují jen minimum jídla, mají v Tanvaldu na Jablonecku. Děti si tam začaly jídlo samy nabírat na talíř podle toho, kolik kdo sní a co mu chutná.
Společnost Globus stahuje z prodeje produkt Hamé Segedínský guláš. Důvodem je podezření na nevyhovující kvalitu. Zákazníci, kteří tento výrobek zakoupili, by jej neměli konzumovat a mohou vrátit zboží v jakémkoli hypermarketu Globus.
Dobře, chutně, ale hlavně levně se najíst do sta korun? Naši reportéři pro vás stále objevují nová místa po celém Česku. Tentokrát vyrazili do dvou restaurací v Moravskoslezském kraji a levný oběd si vyzvedli také v Klíčanech, nedaleko Prahy.
Levné obědy nejsou pouze výsadou některých českých restaurací. I u našich sousedů se dají najít místa, kde si pochutnáte za rozumnou cenu. V Německu a Polsku objevili reportéři CNN Prima NEWS podniky, kde si můžete vychutnat chutné jídlo, aniž byste museli sáhnout hluboko do kapsy.
Dobře, chutně, ale hlavně levně se najíst do sto korun? Naši reportéři pro vás stále objevují nová místa po celém Česku. Tentokrát vyrazili na západ a severovýchod země – v Karlovarském kraji navštívili Sokolov a na severovýchodě Čech Rychnov nad Kněžnou.
Je možné se v dnešní době dobře najíst za méně než sto korun? Redakce CNN Prima NEWS pro vás vybrala několik podniků, kde si pochutnáte a ještě ušetříte. Týká se to pražského stánku na Proseku, kde zákazníci stojí na jídlo ve frontě ještě před jeho otevřením. Štáby vyrazily i do dvou oblíbených bufetů v Olomouci.
Hlasování o nejlepším českém pokrmu zná vítěze. Do ankety CNN Prima NEWS se zapojily tisíce čtenářů. Ti nakonec jako svého favorita zvolili nesmrtelnou českou klasiku – svíčkovou na smetaně. Špatně si nevedla ani pečená kachna s červeným zelím nebo hovězí guláš. Srdce českých jedlíků si naopak nezískal valašský frgál, který zase zabodoval ve světovém žebříčku, byť s „odřenými zády“. Mezi čtenáři překvapivě pohořely také jiné české dobroty. Kompletní výsledky ankety si můžete prohlédnout v článku níže.
Tataráčky, bramborový salát, ale také steak či guláš z klokaního masa. I takhle může vypadat česko-slovenská večeře v australském Sydney. Právě ve společnosti svých krajanů odstartoval prezident Petr Pavel dvoutýdenní návštěvu Austrálie a Nového Zélandu, kam česká hlava státu oficiálně zavítala naposledy před 30 lety. Dočkal se proto nejen vřelého přivítání, ale také ochutnávky tradičních pokrmů z exotických surovin. „Velký králík, který chutná jako hovězí,“ okomentoval klokaní specialitu prezident Pavel o den později na dotaz novinářů, jak mu v neděli chutnalo.
V Česku se stále dají najít místa, kde mají levné jídlo. Do stovky se najíte například v Hradci Králové nebo v jihočeských Vodňanech. Zákazníci si stravování pochvalují. Nízké ceny lze podle provozních držet i díky tomu, že jsou ve vlastním a nemusí tak platit nájem.