Dresy poseté tisíci krystalů: Gymnastky USA mají v Paříži na sobě nejdražší outfit v historii

Hvězdné americké gymnastky soutěží na olympijských hrách v nejdražších dresech v historii svého sportu. Každá ze sportovkyň má na sobě desetitisíce zářivých krystalů a perel od Swarovského. Jeden outfit gymnastek tak má cenu v přepočtu více než půl milionu korun. Na zářivé dresy upozornila agentura Reuters.

Americká gymnastika má na olympijských hrách tradičně políčeno na zlaté medaile. Pod pěti kruhy se znovu objeví hvězdná Simone Bilesová, která povede zkušenou americkou sestavu. Skutečnost, že gymnastická výprava cílí na nejvyšší mety, ilustruje i jejich nová souprava dresů, na kterou upozornila agentura Reuters.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Umučený maratonec nebo mladičký judista. Ukrajina připomíná olympioniky, kteří padli ve válce

Americké gymnastky totiž představily nejdražší olympijský outfit v historii. Na každém blyštivém dresu se nachází desetitisíce krystalů a perel od společnosti Swarovski.

Znamená to, že každý dres má cenu asi 24 tisíc dolarů (560 tisíc korun). Informoval o tom web LADbible.

„Přemýšlím o tom, jak výjimečné jsou tyto okamžiky, zejména olympijské hry, které se konají jen jednou za čtyři roky, a jak se budou cítit. Bez ohledu na jejich výkony chci, aby se cítily úžasně a krásně, až půjdou reprezentovat USA v trikotu, na který mohou být hrdé,“ popsala drahé oblečení Annie Heffernonová, viceprezidentka ženského programu v organizaci USA Gymnastics.

Americké gymnastky v nových dresech trénovaly už před olympiádou. V ostrém závodě se v nich poprvé představí v neděli. Zapojí se i již zmíněná Bilesová. Té je sice teprve 27 let, ale přesto je nejstarší členkou ženského gymnastického týmu USA.

Díky úspěchu v mladém věku (roku 2016 vyhrála na olympiádě v Riu čtyři zlaté medaile) stačí rodačce z Ohia získat už jen jednu medaili, aby se stala nejlépe oceněnou americkou gymnastkou v historii olympijských her. Vzhledem k tomu, že gymnastky soutěží ve více disciplínách, je velmi pravděpodobné, že tuto metu pokoří.

Spojené státy vyslaly na olympijské hry tradičně obří výpravu. Sportovních klání se zúčastní 592 sportovců. Jako vždy chtějí USA získat nejvyšší počet zlatých medailí ze všech. Konkurovat mohou Číňané, ale i domácí Francouzi.

VIDEO: Netradiční zahájení olympiády v Paříži. Po Seině připlulo 160 lodí se sportovci

Tagy: