Hádka v Partii: Udělali jste z Prahy Bogotu. Vy nemáte co mistrovat, vmetl Hřib Havlíčkovi

Zdeněk Hřib a Karel Havlíček

PARTIE Terezie Tománkové 19.6.2022

Politická kultura se nijak nezměnila, což dokazuje korupční kauza, která otřásá vládním hnutím STAN. Myslí si to bývalý ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček (ANO). „Divím se panu primátorovi, jak se staví ke hnutí STAN. Vždyť jste jedna parta,“ řekl někdejší člen Babišovy vlády Havlíček v Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS. To si ale šéf pražské radnice Zdeněk Hřib (Piráti) nenechal líbit. Připomněl Havlíčkovi, že jeho stranický šéf Andrej Babiš jde v září k soudu.

„Mění se politická kultura? Děláte si z nás srandu? Udělali jste z Prahy Palermo, udělali jste z Prahy Bogotu 80. let, Klondike a máte tu drzost to přirovnávat, že se někde čerpají schválené dotace?“ pustil se do pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) bývalý ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček v Partii Terezie Tománkové.

Připustil, že u každé strany byl v minulosti problém, ale je to prý o tom, jak se k tomu kdo postavil. „Když jsme měli kauzu Stoka, kde se nám infiltroval člověk z ODS, okamžitě skončil a zrušili jsme místní organizaci. Divím se panu primátorovi, jak se staví ke hnutí STAN. Vždyť jste jedna parta. V rámci Prahy jste vládli nebo vládnete čtvrtým rokem, se značkou PirStan jste šli do voleb, najednou od nich dáváte ruce pryč,“ pokračoval Havlíček.

Kauza Stoka je jen brněnský potůček

„S panem Redlem a Polčákem rozhodně nejsme jedna parta. Pane Havlíčku, vy opravdu nejste v pozici, kdy váš šéf jde v září k soudu, abyste tady nějakým způsobem mistroval ostatní,“ oponoval Havlíčkovi Zdeněk Hřib. A připomněl mu právě brněnskou korupční kauzu Stoka, v níž padl trest 9,5 roku vězení pro bývalého místostarostu městské části Brno-střed Jiřího Švachulu, který byl členem hnutí ANO. „Co se týče kauzy Stoka, tam bych o radnici Brna-střed být na vašem místě raději mlčel, protože vy tam chcete jít v koalici ODS a ANO i do příštího období,“ dodal Hřib.

Jenže Havlíček se do Hřiba pustil znovu. „Kauza Stoka je potůček brněnský oproti Amazonce Jižní Ameriky. Uvědomujete si, co se u vás dělo? Že probíhaly orgie, v rámci kterých všichni chrochtali, sypali si kokain do konečníku a rozhodovali o tom, co se bude dít v Praze? Přijde vám to normální?“ rozohnil se exministr v Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS.

Hádku nakonec ukončil poslanec TOP 09 Jan Jakob. „Chtěl bych poděkovat panu Havlíčkovi, pojmenoval to přesně. Rozdíl je v přístupu, jak se na kauzy reaguje. Dřív se zametaly pod koberec a zamlčovaly se. Dneska se o nich otevřeně bavíme,“ řekl v Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS.

Tagy:
politika Zdeněk Hřib Karel Havlíček Partie Terezie Tománkové korupce Petr Hlubuček Praha Praha Jan Jakob Michal Redl