Hamižný Neuer? Brankář Bayernu naštval taxikáře, který mu zachránil napěchovanou peněženku

I mistr tesař se někdy utne. Případně zapomene. Opoře fotbalového Bayernu Mnichov a německé reprezentace Manuelu Neuerovi se podařilo zapomenout peněženku s hodnotným obsahem v taxíku. Naštěstí pro něj narazil na slušného řidiče, který se po směně vydal více než 100 kilometrů daleko, aby ji vrátil i s penězi majiteli. Zároveň si u toho dělal zálusk na nálezné. Jak ale píše web Sky Germany, byl pořádně zklamaný.

Na nálezce čekala za jeho evidentně zištný čin mizerná odměna. Několik týdnů zpátky vezl podle Sky Germany jistý taxikář Hazir S. hvězdného zákazníka ještě s jeho kamarádem ulicemi Mnichova. Neuera coby fotbalový fanoušek poznal, ale netušil, že jízda s dlouholetým brankářem Bayernu bude mít ještě dohru.

Když mu skončila směna, při čistění auta našel nečekaný suvenýr. Na zadním sedadle se nacházela peněženka a jakmile do ní nahlédl, bylo mu podle dokladů jasné, že patří právě 36letému Neuerovi. Obsahem zapomenuté peněženky byla nemalá hotovost – 800 euro (cca 20 tisíc korun) – i dvě debetní karty.

Druhý den se tedy vydal vrátit Neuerovi, co mu patří. Zajel na místo, kde ho vysadil, v luxusní mnichovské čtvrti Lehel. Ale brankář nebyl k zastižení. Tak se vypravil k bavorskému jezeru Tegernsee, kde má rodák z Gelsenkirchenu postavenou luxusní vilu. Ani tam na Neuera nenarazil. Aspoň se mu povedlo dostat nález k manažerovi fotbalisty, kterému také předal kontaktní údaje.

Na reakci si musel počkat dva týdny. A po této době na něj čekalo zklamání. Vzhledem k tomu, že kvůli „misi peněženka“ ujel 120 kilometrů navíc, čekal jako kompenzaci určité procento z nalezené částky a poděkování. Místo toho Hazir otevřel balíček, ve kterém nebylo žádné psaní ani jediné euro. Pouze oficiální dres Bayernu. Jeho cena sice v přepočtu sahá k 3500 korunám, ale benzin nebo jídlo za něj taxikář nezaplatí.

„Takové nálezné je výsměch,“ sdělil Hazir Sky. „Mám čtyři děti a s dresem nic nenadělám,“ vytkl podle něj hamižnému a nevděčnému Neuerovi.

Tagy: