Harrisová i Trump mají podporu celebrit. Komu fandí De Niro či Musk a kdo získá Taylor Swift?

Bidenův nástupce ve volbách proti Trumpovi není jasný, nejvíce šancí má však Kamala Harrisová.

Do kampaně v USA se zapojí slavné osobnosti

Bývalý americký prezident Barack Obama a jeho manželka Michelle podpořili Kamalu Harrisovou v boji o Bílý dům. Že to neudělali dřív, vyvolávalo obavy a spekulace. Harrisová se ve své kampani už může opřít o celou řadu zvučných jmen. Stejně je na tom ale i Donald Trump.

„Kamalo, ahoj,“ říká Barack Obama na videu. „No ahoj,“ dodává Michelle Obamová ve zveřejněném telefonátu, na který viceprezidentka Kamala Harrisová čekala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bidenova rošáda polila voliče živou vodou. Harrisová proti Trumpovi v průzkumu poprvé vede

„Voláme, abychom řekli, že tě s Michelle nanejvýš hrdě podporujeme a uděláme vše, co je v našich silách, abys vyhrála a dostali jsme tě do Oválné pracovny,“ pokračuje bývalý americký prezident.

Obamovi s vyjádřením podpory otáleli skoro týden – o to je teď cennější. Harrisovou podpořili i slavní zastánci Joea Bidena, třeba herec Robert De Niro, který se přímo zapojil do kampaně. „Jestli se Trump vrátí do Bílého domu, můžete dát svobodě pusu na rozloučenou. A volbám,“ řekl De Niro zahraničním médiím.

Herec George Clooney naopak Bidena kritizoval, ale Harrisovou teď přijal. Zpěvačka Beyoncé jí dovolila používat v kampani svou píseň Freedom.

Slavné a mocné má ale za sebou i Donald Trump. Třeba legendárního wrestlera Hulka Hogana. Otevřeně Trumpa podporuje i jeden z nejbohatších mužů planety, podnikatel Elon Musk – svými příspěvky na sociální síti, ale údajně i velkými sumami peněz.

Stále se hraje třeba o podporu zpěvačky Taylor Swift, která má miliony fanoušků. Dříve podpořila Bidena, ale Harrisovou zatím ne. I Donald Trump by si jí rád naklonil – pětkrát o ní řekl, že je krásná.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Trump vede v klíčových státech, míní Žantovský. Šance demokratů ale podle něj radikálně stouply

Tagy:
Elon Musk politika celebrita Joe Biden volby Barack Obama celebrity vláda Donald Trump Michelle Obamová Taylor Swiftová hlava státu Kamala Harrisová Robert De Niro Americké volby 2024