Detaily Harryho účasti na korunovaci: Hned po obřadu do letadla, slavit bude v Kalifornii

Princ Harry usedne do letadla zpět do USA už dvě hodiny po skončení korunovace jeho otce Karla III., která je na programu 6. května. Informovala o tom britská média. Vévoda ze Sussexu se tak ve Spojeném království zdrží asi jen 24 hodin. Domů se vrací, aby stihl oslavit termínově kolidující čtvrté narozeniny syna Archieho.

Slavnostní korunovace začne v sobotu v 11 hodin dopoledne a potrvá přibližně dvě hodiny. Poté se Harry přesune na letiště a zamíří do Kalifornie, informoval web Daily Mail. Obřad bude první významnou událostí od pohřbu královny Alžběty II., kdy se princ objeví po boku zbytku rodiny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Korunovační šílenství v plném proudu. Britové nocují kolem trasy Karla III. už týden předem

Harry podle bulvárního listu The Sun ve Velké Británii stráví asi 24 hodin. „Dorazí na korunovační mši, pak hned odjede,“ potvrdil médiu nejmenovaný zdroj obeznámený s vévodovým plánem.

Buckinghamský palác v prohlášení před několika týdny uvedl, že „s potěšením potvrzuje“ Harryho příslib účasti ve Westminsterském opatství. Jeho žena Meghan bude mezitím připravovat narozeninovou oslavu syna Archieho.

„Karel III. bude mít radost. Zbytek rodiny si oddechne, že tam Meghan nebude. Nepříjemné by to bylo obzvlášť pro Kate,“ sdělil zdroj Daily Mailu.

Harryho krátký pobyt znemožňuje uspořádat jakékoliv rodinné setkání. Předpokládá se, že Harry v pátek před korunovací několik hodin pobude ve Frogmore Cottage ve Windsoru.

Speciální vysílání ke korunovaci britského krále začíná na CNN Prima NEWS už v pondělí 1. května. Vše vyvrcholí 6. května v den korunovace krále Karla III., kdy pro vás budeme vysílat po celý den.

Tagy: