Harryho při korunovaci posadí do 10. řady, dorazí sám. Meghan mu vymyla mozek, tvrdí komorník

Napjaté vztahy mezi králem Karlem III. a jeho mladším synem se promítnou i do korunovačního ceremoniálu. Princ Harry nakonec dorazí. Sám. A rozhodně nepůjde o vřelé rodinné setkání. Sváteční ceremoniál proběhne 6. května a CNN Prima NEWS odvysílá celodenní speciál.

„Přijede, aby se ukázal. Aby strčil nohu do přivřených dveří. Přijede, protože si to jeho otec přál. Aby byli na korunovaci oba synové. Ale bude to jen blesková zdvořilostní návštěva,“ řekl bývalý komorník princezny Diany Paul Burell.

ČTĚTE TAKÉ: Dodržení tradice a velký otazník. Princ Louis slaví páté narozeniny, dorazí na korunovaci?

Harrymu na korunovaci vyčlenili místo v desáté řadě. Bude tak celé rodině koukat na záda. Není divu. S manželkou Meghan se od ní hodně vzdálili. „Lidé v této zemi jí nikdy nezapomenou, že nám de facto ukradla prince. Ona mu opravdu vymyla mozek, zaslepila ho a zavřela ho tam ve svém kalifornském sídle,“ doplnil Burell. Mnozí Britové si dokonce myslí, že by měl být princ vyškrtnut ze seznamu následníků trůnu.

Camillu vzali Britové na milost

Kdo si ale naopak získal jejich srdce, je dříve nepopulární Karlova manželka Camilla. „Lidé zřejmě vycítili, že se mají opravdu rádi. Kdykoliv jsou spolu, tak se k sobě chovají vřele, nemají mezi sebou odstup 5 kilometrů, jako měl Charles s Dianou,“ vysvětlila zástupkyně šéfredaktora Expres.cz Barbora Koukalová.

Monarchie má zatím stále mezi Brity nadpoloviční podporu. Jak ale vyplývá z posledních průzkumů, pro její zachování jsou hlavně lidé starší 65 let, a to v 78 procentech. Mezi mladými si naopak většina myslí, že je už přežitá. Podobně se téměř 60 procent mladé generace domnívá, že král je od starostí běžných občanů poměrně odtržený. Naproti tomu přes polovinu seniorů ho považuje za lidem blízkého. A co věští Karlovi III. hvězdy? Podle věhlasného astrologa Patricka Arundella čeká krále bouřlivý rok plný zvratů. A není vyloučeno, že už příští rok raději předá vládu do rukou prince Williama.

CNN Prima NEWS chystá ke korunovaci Karla III. rozsáhlé vysílání. Sledujte 6. května celodenní speciál se vstupy přímo z Londýna a komentářem odborníků.

Tagy: