Harry si v knize stěžuje, že hrál bratrovi „druhé housle“. Schytá to i Kate, tvrdí zdroje

Příští týden vychází očekávaná autobiografická kniha britského prince Harryho s názvem Spare. Vévoda ze Sussexu se má v memoárech zabývat zejména vztahem se svým starším bratrem princem Williamem a podle britských médií si má stěžovat na to, že mu musel hrát „druhé housle“.

Před třemi roky princ Harry s manželkou Meghan opustili Velkou Británii, aby měli soukromí. Od té doby však detailně a bez servítků informují veřejnost o životě v královské rodině. Po rozhovoru s americkou moderátorkou Oprah Winfreyovou, dokumentárním seriálu, který měl minulý měsíc premiéru na streamovací platformě Netflix, a podcastu vysílaném vévodkyní Meghan přichází kniha Harryho memoárů s názvem Spare (Náhradník). Vychází 10. ledna a bude přeložena do 16 jazyků.

Podle informací britského deníku The Sun posune kniha „válku mezi princem Harrym a jeho starším bratrem na novou úroveň“. Vévoda si má totiž v memoárech stěžovat, že musel hrát svému staršímu bratrovi, následníkovi trůnu, „druhé housle“.

„Jádrem této knihy je sourozenecká rivalita mezi mladším a starším bratrem. Odhalí Harryho zahořklost a pocit nespravedlnosti, že z podstaty hierarchie a rodového práva hrál vždy druhé housle staršímu bratrovi,“ uvedl zdroj. Zasvěcenci z Buckinghamského paláce pak deníku Daily Mail prozradili, že vztah mezi syny krále Karla III. visí na vlásku a nová kniha tomu rozhodně neprospěje. Memoáry podle nich mají obsahovat popis hádky mezi oběma bratry a také „ostrý výpad“ proti Williamově manželce Catherine.

Princové Harry a William se zřejmě neusmíří

„Roztržka mezi bratry bude v knize podrobně popsána a přitěžující okolností je, že okamžiky ze soukromí neodhaluje někdo z venčí, ale přímo princ Harry,“ sdělil zdroj. „Měli držet při sobě a vzájemně se podporovat. Jejich matka Diana je opakovaně varovala, že se nesmí nikdy rozhádat, protože budou jeden druhého potřebovat. Je velmi smutné, že to dospělo do této fáze,“ doplnil.

„Obecně si myslím, že kniha dopadne hůře, než královská rodina očekává. Všechno se obnaží. A zatímco Karel III. z toho vyjde lépe, na prince Williama to bude mít tvrdý dopad, a dokonce i Kate to trochu schytá,“ uvedl další zdroj deníku Daily Mail. „Jsou tam ty drobné detaily a popis hádky mezi bratry. Osobně si nedokážu představit, jak se po tomhle Harry a William usmíří,“ dodal.

Harry se má v knize zabývat také tím, jak jej ovlivnila matčina smrt. Princezna Diana zemřela v roce 1997, když bylo vévodovi pouhých 12 let. „Královská biografie je velmi zajímavá. Má velmi dobrého ducha a myslím, že je naprosto fér, aby Harry o své matce mluvil,“ zhodnotila chystanou knihu spisovatelka Ingrid Sewardová.

Zdroje blízké královské rodině deníku The Sun také sdělili, že Harry byl údajně varován, že poškození pověsti královy manželky Camilly, představuje pro jeho otce „červenou linii“. Zdroje uvádějí, že ačkoliv je král Harryho počínáním hluboce raněn a zmaten, stále si přeje zůstat se svým synem v kontaktu.

Tagy: