Hašek zkritizoval Hniličku: Zaplatit by měl půl milionu, šéfem NSA by mohl zůstat

Rozhovor s Dominikem Haškem

Fatální pochybení a hrubá chyba, zkritizoval chování Milana Hniličky olympijský vítěz Nagana Dominik Hašek. Složení poslaneckého mandátu vnímá jako dostatečné a jeho setrvání ve funkci šéfa Národní sportovní agentury by mu toleroval, ovšem pod podmínkou vysoké pokuty.

„Samozřejmě je to od Milana fatální pochybení a hrubá chyba. V době, kdy mnozí padají na hubu a jsou tvrdě postiženi, ať už finančně nebo zdravotně, pro to nemám slov,“ sdělil pro CNN Prima NEWS bývalý hokejový reprezentant Dominik Hašek.

Milan Hnilička už složil svůj poslanecký mandát, jeho setrvání ve funkci šéfa Národní sportovní agentury by ale Hašek ostře nekritizoval. „S Milanem se znám dlouhou dobu. Jsem rád, že složil mandát v poslanecké sněmovně,“ míní. Zároveň dodal, že funkce šéfa Národní sportovní agentury pro něj byla vysněná práce.

„Asi jsem k němu shovívavější a když si napaří velkou pokutu, třeba půl milionu, dal bych mu šanci,“ řekl Hašek. Podle něj ale záleží na tom, zda si Hnilička získá důvěru sportovních svazů. „Když to tak nebudou cítit ostatní, musí od válu,“ uzavřel.

Sám Hnilička si prý na další rozhodnutí počká. „Plně si uvědomuji zodpovědnost, kterou jako poslanec vládní koalice mám, a proto jsem se po té zbytečné chybě, kterou jsem udělal, rozhodl rezignovat na svůj poslanecký mandát. Co se týče funkce šéfa sportovní agentury, počkám, jak se k celé věci postaví sportovní prostředí. Zatím ale cítím velkou podporu,“ sdělil Hnilička CNN Prima NEWS.

Milan Hnilička se tak rozhodl na základě skandálu ohledně účasti na oslavě v teplickém hotelu. O tom, jak jeho chování kritizovali i další kolegové ze Sněmovny, jsme vás už informovali v předchozím článku.

Tagy: