Nepochopitelný hazard. Skateboardistu z Ústí nad Labem hledá policie, vybrzďoval autobus

Hazarující skateboardista

Pátrání po skateboardistovi

Neuvěřitelného hazardování se ve čtvrtek dopustil mladík z Ústí nad Labem nebezpečnou jízdou na skateboardu. Přímo na rušné silnici blokoval trolejbus, který převážel cestující. Dopravnímu prostředku odmítal uhnout a ohrožoval tak nejen sebe, ale i ostatní. Právě na základě reportáže CNN Prima NEWS po něm policie začala pátrat.

„Na základě podnětu vaší televize jsme se začali touto událostí zabývat. V současné době pátráme po totožnosti mladíka. Ten svým chováním ohrožoval nejen sebe, ale i bezpečnost a plynulost silničního provozu a ostatních účastníků silničního provozu,“ sdělila mluvčí PČR Veronika Hyšplerová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Silně opilý řidič vulgárně nadával lidem v Plzni. Tvrdil, že je kapitánem na Ukrajině

Nad jeho jízdou kroutí hlavou jak dopravní expert, tak i cestující z hromadné dopravy v Ústí nad Labem. Mladík na prkně je definovaný podle Jana Pechouta jako chodec, tudíž neměl na vozovce co dělat. Různými gesty navíc řidiči trolejbusu ukazoval, že na silnici není omylem a že si ho hodlá, jak se říká, vychutnat.

K případu se vyjádřil dopravní expert Jan Pechout. „Nevěnoval se řízení nebo pohybu na té vozovce, on vlastně střídavě koukal dozadu, dopředu. Provoz příliš nesledoval,“ řekl a doplnil, že na silnici mohl klidně vjet na nerovnost nebo na kanál a riskovat pád. „U trolejbusu byl totiž velmi blízko a jeho řidič by tak pravděpodobně nemohl zareagovat a mladíka by přejel. Prudkým brzděním by navíc ohrozil i cestující,“ doplnil.

Pátečním dnem už je ale v hledáčku policie a vy se tak můžete ve videu nahoře podívat do obličeje skateboardistovi, který nesmyslně brzdil za ním jedoucí trolejbus.

S podobnými situacemi se řidiči městské hromadné dopravy setkávají údajně jen výjimečně.

Každého hned určitě napadne otázka, proč mladý muž tolik riskoval. Jednou z variant bylo i to, že mu řidič na zastávce ujel. To podle našich informací ale řidič odmítá. Na otázku proč, tak možná mladík odpoví až policii.

Pokud mladíka na záznamu poznáváte, určitě kontaktujte linku 158 nebo redakci Krimi zpráv.

Skateboardista rozhodně není jediný pirát na českých silnicích. Podívejte se na řidičku, která ujížděla celníkům.

Tagy: