Hlas se mu třásl a brečel. Bukartse dojali fanoušci: V Lotyšsku není jednoduchá situace

Lotyšští fanoušci patří k jedněm z nejlepších na světě. K jejich smůle nemohli své hlasivky a svoji kreativitu dát plnohodnotně na odiv na loňském domácím světovém hokejovém šampionátu v Rize kvůli pandemickým opatřením. Nicméně ani letošní mistrovství světa nemají daleko. Ve Finsku jsou na tribunách slyšet a útočníka baltské reprezentace Rihardse Bukartse dokonce dohnali k slzám.

V duelu s Rakouskem byl Rihards Bukarts hlavním důvodem, proč Lotyši vyhráli 4:3. Mladší bratr vítkovického forvarda Robertse Bukartse v duelu zazářil, když si připsal gól a nahrávku, také proměnil rozhodující nájezd.

Nebylo divu, že po takovém výkonu zamířil před mikrofon televizního štábu Mezinárodní hokejové federace. Dalo by se čekat, že pochválí celý tým, ale nával velkých emocí byl nepředpokládaný. Hráči, který poslední sezonu působil v KHL v dresu Admiru Vladivostok, se z očí koulely slzy. Mohli za to lotyšští fanoušci, kteří tvořili podstatnou část z celkové návštěvy v Tampere čítající 8 516 diváků.

„Museli jste se tady cítit jako doma. Jaké to bylo?“ poznamenala reportérka.

„Občas mě přepadnou emoce. Je neskutečné, že nás všichni tito lidé přijeli podpořit. Fandí nám každý rok, to je to, pro co hrajeme. V Lotyšsku není jednoduchá situace, o to parádnější je, že dorazili fandit. Omlouvám se za ty emoce. Proti Čechům to byl těžký zápas, prohráli jsme 1:5. Chtěli jsme to napravit a zvítězit pro naše příznivce,“ soukal ze sebe Bukarts a nestíhal utírat slané kapičky.

Vzhledem k sobotní výhře Česka nad Norskem (4:1) už má Lotyšsko jen teoretickou šanci na postup do čtvrtfinále. Muselo by v základní hrací době porazit Velkou Británii a Švédsko, Češi ani Američané by pak ve zbývajících dvou duelech nesměli získat ani bod.

Tagy:
Norsko emoce Rakousko Finsko hokej mistrovství světa v hokeji Lotyšsko sport fanoušci lotyšská hokejová reprezentace Mistrovství světa v ledním hokeji Kontinentální hokejová liga Mezinárodní federace ledního hokeje MS v hokeji 2022 Rihards Bukarts Dinamo Riga Admiral Vladivostok