Hokejisté z Karlových Varů mají nové majitele. Klub přebírá dvojice podnikatelů

Hokejisté HC Energie Karlovy Vary

Hokej v Karlových Varech čekají velké změny

Hokej v Karlových Varech čekají velké změny. Dlouholetý majitel tamního klubu Karel Holubek se po třiceti letech rozhodl ustoupit do pozadí a zůstat jen sponzorem. Kormidla Energie se nově ujali podnikatelé Dušan Šenkypl a Daniel Tobolka s 50procentním podílem. Město Karlovy Vary hodlá mít také v klubu podíl. Vše ale musí ještě 6. září posvětit zastupitelstvo města.

Šenkypl je partnerem ve společnosti, která se specializuje na nastavení efektivních a škálovatelných organizačních struktur, obchodní týmy a vývoj produktu. Vytvořil několik globálních ecommerce a technologických projektů používaných více než 200 miliony uživatelů. Od roku 2008 budoval firmy v oblasti srovnávacích finančních platforem. Aktivně sportuje a část svého času pravidelně věnuje neziskovým projektům.

„Jsem z Moravy a v Karlových Varech jsem asi popáté v životě. Ale měl jsem sport jako součást svého života, hrávali jsme floorball. Když jsem budoval ePojištění.cz, tak jsme jeden rok sponzorovali první ligu fotbalu. Pak ale šéf svazu šel do vazby a my jsme z toho odešli,“ řekl na čtvrteční tiskové konferenci Šenkypl. Když ho oslovil Daniel Tobolka, zda by nechtěl vstoupit do HC Energie, nejprve odmítl. Pak ho ale přesvědčilo nadšení lidí, kteří se kolem karlovarského hokeje pohybují, i vstřícný přístup města.

„Vidím sport jako něco, co může formovat mladou generaci. Chci se proto zaměřit na mládež. Celá moje kariéra je o tom, že dávám příležitost lidem, kteří mají tah na branku. Věřím, že poctivá práce se jednou vrátí, byť ne vždycky hned. Rád bych vytvořil organizaci, která učí, že když budou makat, tak mohou mít úspěch,“ řekl Šenkypl na tiskové konferenci.

Karel Holoubek předává klub po 30 letech. „Sám z transakce žádný zisk mít nebudu. Ale po 30 letech by bylo dobré posunout klub dál a najít nového investora a novou krev. Hledal jsem, kdo by byl ochoten se do toho pustit,“ řekl Holoubek. „Budu se snažit být významným podporovatelem HC Energie i do budoucna,“ ujistil odcházející majitel klubu.

Hokej není jen A-tým, jde i o děti, říká primátorka

„Hokej není pouze áčko, není to jen ta extraliga. Je to o stovkách dětí, které v Karlových Varech hrají už několik let hokej, a pro nás je to sport číslo jedna, který je velmi masivní a který město Karlovy Vary velmi podporuje,“ řekla ke změně majitelů karlovarského hokejového klubu primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (za ANO).

„Důležité je určitě říct, že to, že tu dnes sedíme, ještě neznamená, že k tomu dojde. To poslední slovo bude mít 6. září zastupitelstvo města Karlovy Vary,“ připomněla Pfeffer Ferklová s tím, že věří v karlovarský hokej jakožto důležitý projekt, který k městu patří. Připomněla navíc, že klub má v nadcházející sezoně slavit již 90 let od svého vzniku.

Primátorka také dodala, že klub by již brzy mohl získat nového partnera. „Stojíme před tím, že snad dojde k tomu, že HC Energie Karlovy Vary bude mít nového partnera,“ zmínila dále Ferklová. Město podle dohody získá čtyřicetiprocentní podíl v klubu a tím i možnost ovlivňovat jeho hospodaření. Zároveň město přislíbilo 10 milionů korun příspěvku mimo základní kapitál na činnost klubu. Půjde však podle primátorky o jednorázovou platbu. I nadále chce ale město podporovat mládežnický hokej, na který přispívá asi 25 miliony korun ročně.

Tagy:
energie projekt Andrea Pfeffer Ferklová ANO 2011 hokej HC Energie Karlovy Vary Dušan Šenkypl Daniel Tobolka Karel Holoubek Pale Fire Capital NetBrokers Holding a.s.