Hollywood truchlí: Zemřel herec z kultovního Kmotra. Aprea zářil po boku Al Pacina a De Nira

Ve věku 83 let zemřel oblíbený herec John Aprea, známý z filmu Kmotr II nebo seriálu Plný dům. Jeho manažer Will Levine zprávu potvrdil deníku Deadline.

Aprea zemřel podle Levina 5. srpna ve svém domě v Los Angeles v obklopení své rodiny. Informace o jeho úmrtí byla ale zveřejněna až nyní.

ČTĚTE TAKÉ: Hokejista Radko Gudas popsal Pastrňákovu svatbu. V létě se také pustil do nového projektu

John Aprea se narodil 4. března 1941 v New Jersey v rodině italských přistěhovalců. Na začátku 60. let se přestěhoval do New Yorku, kde začal studovat herectví. První roli získal ve snímku Bullittův případ z roku 1968, kde si zahrál po boku Stevena McQueena, uvedl deník Deadline.

Nejvíce se ale Aprea proslavil rolí mladého Tessia ve filmu Kmotr II od Francise Forda Coppoly. Tato role mu přinesla široké uznání a stala se jednou z nejvýznamnějších v jeho kariéře. Sám ji označoval za „vrchol“ své kariéry, zejména díky spolupráci s hereckými kolegy jako Al Pacino a Robert De Niro. „V Kmotrovi jsem byl obklopen těmi nejlepšími,“ vzpomínal.

Aprea se také proslavil rolí Nicka Katsopolise v seriálu Plný dům, který se stal kultovním fenoménem, informoval web CBS News.

Mimo tyto ikonické role se objevil v celé řadě dalších filmů a seriálů, například ve Stepfordských paničkáchRodině SopránůOdložených případech nebo Kriminálce Las Vegas.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Delona jsem pronásledoval, přiznal herec Trávníček. S hvězdou si chtěli prohodit role

Tagy:
film společnost Hollywood Los Angeles úmrtí herec celebrity Robert De Niro kultura Kmotr II umění a zábava umění, kultura, zábava a média společenská rubrika John Aprea