Hollywood truchlí: Zemřel syn legendárního Stevea McQueena. Zářil ve filmech Karate Kid

Ve věku 63 let zemřel Chad McQueen, syn slavného herce a automobilového závodníka Stevea McQueena, který zářil ve filmech Karate Kid. O jeho smrti informovala rodina prostřednictvím sociálních sítí.

Svůj hluboký zármutek nad ztrátou vyjádřila jeho manželka Jeanie s dětmi Chasem a Madison v dojemném prohlášení na Instagramu. Chad McQueen byl nejen hercem, ale také vášnivým automobilovým závodníkem, stejně jako jeho otec. „Svou vášeň, znalosti a oddanost předal i nám a my budeme pokračovat nejen v jeho odkazu, ale i v odkazu našeho dědečka,“ stojí v prohlášení.

Chad McQueen se proslavil především svou rolí Dutche v kultovních filmech Karate Kid (1984) a Karate Kid II (1986). Ve filmu hrál jednoho z členů znepřátelené skupiny Cobra Kai, která šikanovala hlavního hrdinu Daniela LaRussa.

ČTĚTE TAKÉ: Ostrá slova syna Benningtona z Linkin Park. Novou zpěvačkou jste vymazali odkaz mého otce, říká

Po několika dalších filmových projektech, jako například Mise spravedlnosti, Polda z New Yorku či Red Line, se rozhodl opustit filmovou scénu a plně se soustředil na dráhu závodního pilota​. Účastnil se například slavného 24 hodin Le Mans.

V roce 2006 Chad McQueen utrpěl vážnou nehodu, při níž málem přišel o život. Ani to ho však od závodění neodradilo, uvedl časopis People. V roce 2010 založil vlastní firmu McQueen Racing, která se specializuje na výrobu vysoce výkonných aut a motocyklů.

Chad McQueen také produkoval a účinkoval ve dvou dokumentech z roku 2010 o svém otci: I Am Steve McQueen a Steve McQueen: The Man & Le Mans.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: David věnoval své ženě k výročí dojemnou píseň. Kdysi jsme pěkně rozlítili rodiče, vzpomínala

Tagy:
film společnost Instagram Hollywood celebrity Steve McQueen hodnoty Karate Kid Chad McQueen umění a zábava umění, kultura, zábava a média smrt a umírání společenská rubrika