Horák: Harrisová působí na trumpovce jako rudý hadr na býka. Biden už za týden nebude téma

marketingový expert Jakub Horák

Jakub Horák, Kateřina Hrubešová

To, že Kamala Harrisová je žena, působí na trumpovce jako rudý hadr na býka. Trumpův tým na tom bude stavět, protože Joe Biden už za týden nebude téma. V pořadu Zprávy Plus na CNN Prima NEWS to řekl politický marketér Jakub Horák. S tím souhlasí i výkonná ředitelka Asociace komunikačních agentur Kateřina Hrubešová, podle které je pro republikány nutné nalézt nové argumenty, kterými přesvědčí nerozhodnuté voliče.

Po odstoupení Joea Bidena z boje o Bílý dům nabere podle Horáka prezidentská kampaň úplně novou dynamiku. „Může se z toho stát doslova generační záležitost. Mladí lidé tam teď vidí 59letou Harrisovou a 78letého Trumpa, kterému se jako bumerang vrací jeho předchozí rétorika. Pokud k tomu přičteme ještě možné hlasy žen a etnické pozadí Harrisové, vzniká nám skutečný střet a ne jenom souboj dvou starých boomerů,“ řekl Horák.

ČTĚTE TAKÉ: Problém jménem Biden. Mohl by potopit i demokraty v Kongresu, míní amerikanista

Argumentace Joem Bidenem pak podle Horáka do týdne vymizí a hlavním tématem Trumpovy kampaně se stane sama Harrisová. „To, že je žena, působí na některé trumpovce jako rudý hadr na býka. Nepochybuji o tom, že se ji Donald Trump bude snažit vykreslit jako slabou ženu. Již teď republikáni v některých státech nasadili volební spoty, ve kterých Harrisovou kritizují,“ dodal Horák.

S tím souhlasí i Hrubešová, podle níž republikáni budou muset proti Harrisové najít daleko silnější argumenty než proti Bidenovi. „Oni už vlastně začali. Tvrdí, že je nespolehlivá, že není ta správná, ale to jim vydrží jen chvíli. Musí najít argumenty, které budou fungovat na nerozhodnuté voliče. O tom teď bude celá kampaň,“ řekla Hrubešová.

Harrisovou považuje za daleko náročnějšího soupeř pro Trumpa, než byl Biden. „Projeví se to zejména v diskuzích. Harrisová bude lepší řečnice, nebude zapomínat jména politiků, zvládne lépe reagovat. Zůstává však jedna podstatná otázka, zda to psychicky a fyzicky vydrží, protože v médiích a na sociálních sítích určitě uvidíme velice drsnou kampaň,“ dodala Hrubešová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Harrisovou lidé vnímají jako Bidenovo „béčko", sdělil Svoboda. Demokraté se bojí rizika, řekl Zaorálek

Tagy: