Hamás prodával sťatou hlavu izraelského vojáka za tisíce dolarů. Barbarství, zlobil se otec

Příběh jak vystřižený ze středověku, ale stal se v 21. století. Teroristé Hamásu se snažili v Gaze prodat hlavu sťatého izraelského vojáka Adira Tahara za 10 tisíc dolarů (zhruba 230 tisíc korun). Hrůzný příběh vyprávěl televizi Channel 14 otec mladíka David Tahara.

„Zabili Adira, když na něj poslali raketu a tři granáty,“ popsal poslední chvíle svého syna. Tvrdí, že počítačový sken jeho mrtvoly ukázal, že „má celé tělo plné šrapnelů.“

ČTĚTE TAKÉ: Hamás je čistým zosobněním zla, řekl Pavel v Izraeli. Teroristé prý nezastupují Palestinu

Ta největší hrůza na rodinu teprve čekala. Rodina udělala nemožné, aby dostala jeho ostatky a mohla ho pohřbít. Když otci vydali Adirovo tělo, zástupci armády mu kladli na srdce, aby rakev neotevíral. „Půl hodiny před pohřbem mého dítěte jsem ale udělal, když jsem byl sám,“ pokračoval otec. Zjistil, že tělo je bez hlavy.

„Bohužel, jeho ostatky byly po smrti zneužity. Teroristé mu sťali hlavu a vzali ji s sebou zpátky do Gazy,“ uvedl. Na internetu procházel všechna videa ozbrojenců, až se mu podařilo najít to s mrtvolou jeho syna. „V záznamu je vidět, že je moje dítě bez hlavy,“ uvedl pro Jerusalem Post a pokračoval: „Během dvou a půl měsíce jsem obrátil svět vzhůru nohama, abych se ji pokusil najít“.

„Před třemi týdny se stal zázrak. Říkám tomu zázrak, protože to není nic jednoduchého. Šin Bet (izraelská bezpečnostní služba) při výslechu zatčených teroristů zjistila, že se jeden z nich pokusil prodat hlavu izraelského vojáka. „Za 10 000 dolarů. Děsivá úroveň barbarství,“ popisoval v deníku Bild.

„Speciální jednotky v kombinaci s obrněnými brigádami vstoupily do Gazy do obchodu se zmrzlinou na Palestinském náměstí. Byla v mrazáku v tašce vedle nějakých dokumentů teroristy a tenisových míčků. Abyste pochopili, kam ji dali,“ vypráví. Test DNA prokázal, že jde o ostatky Adira

„Pohřbili jsme ho. Je zázrak, že mohu dát klid jeho duši i tělu,“ uzavřel David Tahara.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Izraelci ukázali, co Hamás skladoval uvnitř škol v Gaze

Tagy: