Hrozivé záběry z Anglie: Policista srazil krávu, poté se ji snažil přejet. Je mimo službu

Anglickým hrabstvím Surrey otřásl brutální incident. Obyvatelé města Staines-upon-Thames zalarmovali policii kvůli splašenému teleti. Zasahující muž zákona však zvíře nejdříve záměrně srazil a poté se ho snažil přejet. Záběry sadistického počínání obletěly sociální sítě, vedení policie se proti jeho jednání ohradilo s tím, že byl odvolán ze služby. Informoval o tom web Sky News.

Obyvatelé anglického města upozornili na pobíhající desetiměsíční jalovici policii, která na místo ihned poslala hlídku. Muži zákona prý vyzkoušeli řadu možností, jak zvíře odchytit, jenže bez výsledku. Po několika hodinách neúspěšných pokusů se prý „extrémně obávali o bezpečnost místních“, píše web Sky News.

K TÉMATU: Děsivé záběry srážky vlaků v Indii. Úřady hlásí nejméně 13 mrtvých a 30 zraněných

Z toho důvodu se rozhodli zakročit nečekaným způsobem. Jeden z policistů najel služebním autem do mladé krávy, která následně sklouzla několik metrů po silnici. Když se v dezorientovaném stavu snažila vstát, najel na ni vůz tak, že zůstala pod nárazníkem.

Video ihned obletělo sociální sítě a vyvolalo vlnu negativních ohlasů. Podle zprávy policejního úřadu v Surrey zvíře utrpělo kromě odřenin a šrámů i jednu velkou řeznou ránu v oblasti nohy. Jalovici si převzali veterináři.

VAROVÁNÍ: Video obsahuje drastické záběry

Policie v souvislosti s ostrou kritikou zásahu spustila interní vyšetřování. Následně informovala, že policista, který seděl za volantem, byl postaven mimo službu. Zástupce vrchního konstábla uvedl, že hlídka vynaložila „veškeré úsilí, aby kontaktovala místního veterináře a určila majitele“.

Zvíře chce odkoupit britská hvězda

Majitel zvířete Rob uvedl, že záběry mluví samy za sebe. „Bylo to něco strašného. Nechápu, proč policisté nepoužili šipky se sedativy. Kráva by se uklidnila a mohli by ji nasadit ohlávku a omezit jí tak v dalším pohybu,“ uvedl pro web BBC.

„Vypadalo to, jako by jí chtěl řidič vozu zabít,“ zhodnotila zásah přítelkyně farmáře Kate. „Měl by přijít o práci. Přišlo mi to odporné, nemohla jsem věřit vlastním očím,“ vyjádřila své rozhořčení a zdůraznila, že i když policie tvrdí, že mladá kráva ohrožovala místní, podle videa je jasné, že spíše než splašená byla vystrašená.

Jalovice pojmenovaná Beau Lucy nemá podle majitelů zlomeniny a nyní se léčí s ostatními telaty ve výběhu, ale stále jí hrozí, že může uhynout kvůli šoku organismu.

Mezitím se ozvala modelka a provozovatelka zvířecí rezervace Jodie Marshová, která apeluje na majitele, aby Beau Lucy nechali žít v přirozeném prostředí. „Ráda bych ji koupila, stejně ji chtějí poslat na porážku. Jalovici bych poskytla útočiště po zbytek života,“ uvedla televizní hvězda na svém Instagramu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na večírku v USA, který účastníci svolali přes sociální sítě, se střílelo, zraněno bylo osm lidí

Tagy: