Obličejem přímo na zem. Kamery zachytily náhlý kolaps u rakve s Alžbětou II.

Královská stráž u rakve s ostatky královny Alžběty II. v budově parlamentu (14.9.2022)

Loučení s královnou Alžbětou II., 14. září 2022

Hrozivý pohled se naskytl veřejnosti na posledním rozloučení s královnou Alžbětou II. ve Westminster Hall v Londýně. Když lidé procházeli kolem rakve s ostatky panovnice, jeden z členů královské stráže zkolaboval. Obličejem spadl z pódia na podlahu, vše zachytila kamera.

V momentě, kdy se další ze šťastlivců dostali na řadu a mohli kolem pódia, na němž je rakev vystavena projít, odehrál se v jinak tichém sále neobvyklý ruch. Jeden z členů královské stráže totiž zkolaboval. Přítomní zalapali po dechu, muž upadl z pódia přímo na obličej, píše web Mirror.

Celý incident zachytila kamera. Stalo se tak ve chvíli, kdy se skupina strážců začala střídat ve službě – jeden z nich vypadal, že se třese. O několik vteřin později starší muž upadl. Spěšně k němu přiběhli dva policisté, kteří se ho pokoušeli zvednout. V té chvíli bylo vysílání na několik minut přerušeno.

Šokovaní diváci incident začali komentovat na sociálních sítích. „Musel být tak ohromen tím, co se děje,“ domnívá se jeden z uživatelů. Další uvedl, že si všiml, jak se člen královské stráže kymácí a obával se, že omdlí. „Doufám, že je v pořádku,“ dodal stejně jako desítky dalších uživatelů. Dodávají, že na muže mohla dopadnout tíha obrovské odpovědnosti v tak historický moment.

Poslední dny se ulicemi Londýna táhne několikakilometrová fronta truchlících, kteří se chtějí naposledy rozloučit s nejdéle vládnoucí panovnicí. Její ostatky byly v pondělí přemístěny z Buckinghamského paláce do Westminster Hall – budovy parlamentu v Londýně. Možnost spatřit rakev s ostatky má veřejnost do neděle, v pondělí proběhne státní pohřeb.

Tagy: