Hrůzná vražda mexického starosty: Useknutou hlavu našli v autě. V úřadě byl sotva pár dní

Necelý týden vykonával svou funkci Alejandro Arcos Catalán, starosta města Chilpancingo v mexickém státě Guerrero, než byl zavražděn. V neděli našli vyšetřovatelé jeho tělo v autě, pachatel mu měl useknout hlavu. Informaci o jeho smrti potvrdila guvernérka státu Evelyn Salgado Pinedová. K vraždě starosty došlo jen tři dny poté, co byl zastřelen tajemník tohoto úřadu Francisco Tapia, píše mexický deník El Sol de Mazatlán.

Starosta byl zavražděn, přestože měl ochranku tvořenou příslušníky Národní gardy, uvádí El Sol de Mazatlán. Na sociálních sítích a v místních médiích nyní kolují fotografie jeho useknuté hlavy, která měla být nalezena v dodávce. Jejich pravost však zatím nebyla oficiálně potvrzena. Policie oznámila, že tělo našla ve čtvrti Villas del Roble. „Jeho ztrátu oplakává celý stát Guerrero. Událost nás velmi pobouřila,“ napsala Pinedová na sociální síť X.

ČTĚTE TAKÉ: Oběti zneužívání, nebo chamtivci? Zabili rodiče, bratry Menéndezovy mohou spasit nové důkazy

Arcos byl zavražděn jen tři dny poté, co neznámí pachatelé zabili tajemníka Francisca Tapia. Ten zastával úřad také jen několik dní, informuje agentura Reuters.

„Oba byli ve funkci necelý týden. Byli to mladí a poctiví úředníci, kteří usilovali o rozvoj svého města. Upřímnou soustrast jejich rodinám,“ vzkázal senátor Alejandro Moreno z Institucionální revoluční strany (PRI) na sociální síti X.

Arcos podle španělského deníku El País trávil poslední dny svého života převážně na cestách – navštěvoval mexická města zasažená povodněmi.

Ve státě Guerrero probíhá válka mezi zločineckými gangy Los Tlacos a Los Ardillos, které se snaží ovládnout podniky a obchod. Mafie zasahuje také do ekonomických a politických záležitostí, uvádí mexický deník Expansión Política.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Portlandem otřásla vražda mladé sestřičky. Zemřela krátce po svatbě, policie zatkla souseda

Tagy:
policie Mexiko vražda společnost Twitter sociální síť hodnoty Reuters trestná činnost Francisco Madero Guerrero smrt a umírání trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva Evelyn Salgado Pineda Chilpancingo Partido Revolucionario Institucional (PRI)