Hygiena uzavřela část hypermarketu v Havířově. S přemnoženými hlodavci bojuje celé město

Inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) ve středu uzavřeli část provozovny hypermarketu Globus v Havířově. V pekárně obchodu nalezli myší trus i živého hlodavce. Kontroloři o tom informovali na svém webu Potraviny na pranýři. Kvůli přemnoženým hlodavcům je ve městě nařízena speciální celoplošná deratizace.

Inspektoři během úřední kontroly prodejny potravin Globus v Havířově na adrese U Skleníku 1490/24 zjistili celou řadu hygienických nedostatků, informuje SZPI na svých webových stránkách. Kontroloři objevili velké množství myšího trusu, jednoho živého hlodavce a několik uhynulých.

ČTĚTE TAKÉ: V Evropě se objevila nebezpečná salmonela. Za jejím rozšířením má stát salát z Itálie

Kvůli těmto skutečnostem inspekce nařídila uzavření pekárny, jejího skladu, skladu cukrárny a úseku pekařství. Provozovna jako celek zůstala otevřena.

„Za nastalou situaci se našim zákazníkům hluboce omlouváme. Na základě kontroly jsme okamžitě přijali opatření k nápravě. V prostorách pekařství probíhá deratizace a důkladný úklid. Ihned jsme také zpřísnili systém kontrol, aby se podobná situace již neopakovala,“ uvedla pro Karvinský a havířovský Deník mluvčí Globusu Andrea Turnovská. Znovuotevření úseku se očekává v následujících dnech.

Zvýšený výskyt hlodavců v poslední době trápí celý Havířov. Město proto na celý říjen obecně závaznou vyhláškou nařídilo celoplošnou speciální ochrannou deratizaci. „Do této deratizace by se měli povinně zapojit všichni vlastníci nemovitostí ve městě,“ stojí na webových stránkách města.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Výbušný pozůstatek povodní. Pyrotechniku v Ostravě musí udržovat v mokru, hrozí exploze

Tagy: