Spíš podzim než zima, na horách ale leží i 70 cm sněhu. Další dny bude zataženo

Skiareál Klínovec

Kalendářní zima už klepe na dveře, počasí však bude v nadcházejících dnech připomínat spíše to podzimní. Český hydrometeorologický ústav předpovídá zataženou oblohu, déšť i mrholení, varuje také před výskytem ledovky.

Úterý bude zatažené až oblačné. Meteorologové předpovídají slabé sněžení nebo mrholení. Místy se budou tvořit mlhy, ojediněle i mrznoucí. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 3 až -1 °C, nejvyšší denní teploty mezi 0 až 4 °C. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Ve středu by mělo být zataženo až oblačno, ojediněle až polojasno. „Očekáváme ojediněle mrholení, i mrznoucí, na východě Moravy a Slezska občasné slabé sněžení,“ avizují meteorologové. Nejnižší noční teploty klesnou k 3 až -1 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají k 2 až 6 °C.

Také ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, ojediněle přechodně i polojasno. Opět se můžou vyskytnout i mlhy. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 2 až -2 °C, nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C.

pátek meteorologové předpovídají oblačno až zataženo, místy až polojasno. Ojediněle očekávají mrholení, na horách na východě nad 700 metrů i sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou k 3 až -1 °C, nejvyšší denní teploty dosáhnou 2 až 6 °C.

Na horách leží i 70 cm sněhu

Na horách se ale sníh zatím drží. Největší sněhovou pokrývkou se pyšní Blatný vrch na Šumavě, kde leží 68 centimetrů sněhu, na hoře Plechý 62 centimetrů. V Krkonoších je sněhu o poznání méně. Rokytnice nad Jizerou hlásí 17 centimetrů sněhu, Sněžka 28 centimetrů a Luční bouda 30 centimetrů. V Beskydech nejvíce sněhu leží na Lysé hoře, a to 35 centimetrů.

Bez problémů se sněhem jsou lyžařská střediska jako Janské Lázně, Pec pod Sněžkou, Klínovec, Plešivec a další. Leží tam na sjezdovkách 60 až 100 cm sněhu, jde o kombinaci přírodní a umělé pokrývky.

Sv. Lucie v pondělí zaznamenala následující výšku sněhové pokrývky v oblastech Krkonoše a Jizerky❄️☃️⬇️ Rokytnice n....

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Tuesday, December 14, 2021

Tagy: