I s covidem a zápalem plic chtěla jít pryč z nemocnice, aby mohla učit. Zemřela

Učitelka a matka tří dětí Philamena Beloneová byla hospitalizována s koronavirem a zápalem plic. O tři dny později chtěla být propuštěna domů, aby se mohla vrátit k on-line výuce svých studentů. Její stav se ale rapidně zhoršil a musela zpět do nemocnice. Rodina ji pak byla nucena odpojit z plicního ventilátoru, který ji držel při životě.

Podle Philipa Belona přestalo být jeho sestře dobře 12. listopadu. Příznaky byly zpočátku minimální, ale přetrvávající kašel ji donutil jít na pohotovost. Lékaři jí diagnostikovali koronavirus a zápal plic. S kyslíkovou maskou zůstala v nemocnici v Albuquerque v Novém Mexiku s tím, že se chtěla co nejdříve vrátit k výuce studentů on-line. Proto byla s kyslíkovou podporou propuštěna domů.

Během dvou týdnů se ale Philamenin stav zhoršil a musela zpět do nemocnice. Podle jejího bratra ráda cvičila, měla dobrou kondici. Považoval proto za neuvěřitelné, že ji 6. prosince lékaři museli připojit na ventilátor. „Předtím byla zdravou a dobrou duší, u které jsme nikdy nečekali, že bude v této situaci,“ řekl Belone.

Philamena svoji rodinu uklidňovala, že bude v pořádku, ale lékaři jí našli krevní sraženiny v plicích a také jí začaly selhávat ledviny. Potřebovala dialýzu. Nakonec musela rodina učinit těžké rozhodnutí – Philamenu odpojit z ventilátoru. „Poté, co jsme se rozhodli, byl jsem doslova otupělý,“ popsal Belone. „Neměl jsem ve svém těle žádný pocit. Nevěděl jsem, jestli sním, co je skutečné,“ dodal.

Vedla on-line kurzy pro děti s poruchami chování

Philamena byla učitelkou na základní škole ve Fort Wingate v Novém Mexiku. Během pandemie vedla on-line kurzy pro děti s poruchami chování. „Šla nad rámec výuky svých dětí prostřednictvím telefonních hovorů, internetu, když byl k dispozici, a vytváření tištěných kopií pro všechny její kurzy,“ vyprávěl Belone.

Podle Philipa mnoho dětí, se kterými jeho sestra pracovala, nemělo nejlepší výchovu. „Moje sestra zažila ve svém životě také těžké situace, takže měla zvláštní vztah k dětem s poruchami chování,“ řekl Belone.

„Její úsměv zářil po celé učebně a její smích byl slyšet chodbami,“ vzpomíná ředitel školy Eric North. „Vždy si našla laskavé slovo pro ostatní. Její energie a smysl pro humor byly nakažlivé,“ dodal.

Tagy: