I umění může být vhodnou investicí. Ať už je zachyceno na plátně, ve skle nebo na minci

Umění má spoustu podob  může být zachyceno na plátno, otisknuto v minci nebo vtaveno do skla

I umění může být vhodnou investicí

Umění má spoustu podob – může být zachyceno na plátno, otisknuto v minci nebo vtaveno do skla. Navíc se vždy může jednat o dobrou investici. Ať už mají pro své vlastníky hodnotu materiální, nebo citovou.

To, že uchování finančních prostředků v umění je dobrý tah, věděli nejen šlechtici od nepaměti. V současné době ale nejde vždy jen o to, aby lidé zhodnotili své peníze. „Velmi často přicházejí s tím, že mají zájem o jejich vlastní rodinné portréty, protože to vnímají jako investiční vklad do své rodiny – takzvané rodinné stříbro,“ uvedl jeden z nejznámějších českých portrétistů a fotograf Jadran Šetlík, který ruční technologií přenáší své fotografie na plátno a tím vzniká obraz evokující malířské dílo starých mistrů.

Stále oblíbenější jsou i kousky vytvořené umělci přímo na míru zákazníkovi. „Jednak je to unikátnost, a druhá věc je hodnota, která bude každý rok růst,“ popsal slovenský sklář s řeckými kořeny Achilleas Sudokos.

ČTĚTE TAKÉ: Mince pro Spojené arabské emiráty se razí v České mincovně v Jablonci nad Nisou

Je podepsaný například pod ikonickou zlatou lasturou, která v sobě ukrývala zlatou investiční minci a byla součástí výstavy na Expu v Dubaji. Kromě uměleckých děl ale pro své zákazníky vytváří i věci každodenní potřeby, jako je například umyvadlo. Momentálně chce hranice skla posunout zase o kousek dál a vyrábět z něj i fasády.

🇦🇪Česká mincovna se představí na světové výstavě EXPO v Dubaji. Část naší mincovní party je již na místě a aranžuje naše produkty pro návštěvníky.🌞

Posted by Česká mincovna on Wednesday, December 15, 2021

Vůbec nejoblíbenější formou uchování finančních prostředků je ale stále investice do drahých kovů.  „Mince a drahé kovy existují od nepaměti. Zlato je uchovatel hodnoty tisíce let a je to prostředek směny. Pokud do té mince dokážete zpracovat jedinečný motiv a dáte jí nějakou přidanou hodnotu, v podobě limitace, tak to je přesně ten důvod, proč bychom do nich měli investovat,“ uvedl obchodní ředitel České mincovny Aleš Brix.

Navíc se lidé ku příležitosti 30. výročí České mincovny mohou těšit hned na několik speciálních edicí. „Určitě těch limitovaných edicí a emisí bude v letošním roce, kdy společně s Českou republikou slavíme, opravdu hodně. Navíc se můžou těšit i na některé produkty a projekty mimo emisní plán, které budeme představovat v nejbližších dnech,“ doplnil Brix.

Tagy: