Rodinná tragédie v Izraeli. Při střelbě útočník zabil dvě dívky, teď zemřela i jejich matka

Lucy Deeová, žena s britským a izraelským občanstvím, která byla zraněná při střelbě na Západním břehu Jordánu, zemřela. Při pátečním útoku podlehly zraněním také dvě její dcery. Situace v Izraeli zůstává mimořádně napjatá.

Vozidlo s Lucy Deeovou a jejími dvěma dcerami – Rinou a Maiou – projíždělo v pátek oblastí Západního břehu Jordánu. Na vůz začal kdosi střílet. Auto narazilo, útočník pak na ženy mohl pálit z bezprostřední vzdálenosti.

Rina a Maia zemřely už na místě. Teď ale jejich otec, rabín Leo Dee, uslyšel další tragickou zprávu. Zraněním totiž podlehla také jeho manželka s britskými kořeny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Chvíle děsu na promenádě: Auto se řítilo do lidí, odhazovalo je vysoko do vzduchu, říkají svědci

„Deeová zemřela navzdory velkým a usilovným snahám o její oživení,“ informovala nemocnice Ein Kerem v Jeruzalémě. Poukázal na to web televize BBC.

Žena ležela od pátečního útoku v kómatu. Vyšetřovatelé mezitím prohledali místo činu, kde nalezli nejméně 22 kulek. Vraždící zbraní byl zřejmě kalašnikov.

Napětí v Izraeli houstne už několik týdnů. Občané se bouří kvůli justiční reformě, přibývá ale také sporů mezi Izraelci a Palestinci. Araby pobouřilo, že izraelská policie vnikla do mešity al-Aksá. Policisté tvrdí, že tím chtěli zabránit nepokojům.

V pátek pak došlo k dalšímu teroristickému útoku v Tel Avivu, kdy útočník na promenádě ve městě najížděl do davu. Při incidentu zemřel italský turista a dalších sedm lidí utrpělo zranění.

Atmosféra v Izraeli je napjatá i kvůli tomu, že se v kalendáři začaly křížit tři důležité svátky judaismu, křesťanství i islámu – Pesach, Velikonoce a ramadán.

Tagy: